Як і коли розпочнеться навчання у Прикарпатському університеті


Ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда під час онлайн-брифінгу зі студентами розповів, яким буде навчання у новому навчальному році.

За словами ректора, університет готовий розпочати навчання у звичній формі. Відтак готують укриття для студентів на випадок повітряної тривоги, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Найважливіше - це безпека студентів та викладачів. Та окрім загрози ракетного удару, є загроза нової хвилі коронавірусу. Тож закликаю студентів вакцинуватися. Також маємо розуміти, що нас чекає ще один виклик – під час опалювального сезону. Вже зараз Уряд наголошує на потребі економити газ», - зазначив Ігор Цепенда.

Тож, за словами керівника вишу, навчальний рік для 2,3 та 4 курсів розпочнеться традиційно 1 вересня у режимі «онлайн». Натомість 1 курс денної та заочної форми розпочне навчання з 15 вересня. Для них спочатку планують проводити пари віч-на-віч, тобто – «офлайн».

Студенти 1 курсу магістратури почнуть вчитися з 1 жовтня, також – «офлайн».

Цепенда відзначив, що в університеті прислухатимуться до думки студентів щодо форми навчання. Відтак, планують провести опитування після перших двох тижнів. І якщо студенти будуть готові приходити на пари в університет, то навчання можуть зробити змішаним – частково дистанційним, а частково – наживо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.

Завжди цікаві новини!