Як на Франківщині допомагають з релокацією українським підприємствам


З початком повномасштабної війни проєкт «Промприлад. Реновація» активно включився у допомогу тим, хто цього потребує.

Спільно з партнерами вони запустили платформу «Save Business Now» – центр підтримки українських компаній, які в умовах війни вимушені перемістити свій бізнес в Івано-Франківськ та область. Всеукраїнська інформаційна кампанія «Пліч-о-пліч» розповідає історію допомоги в релокації бізнесу на Франківщину. 

«Ми працюємо в чотирьох фокусах: урбаністика, нова освіта, сучасна економіка і мистецтво. Як змінилося наше життя після 24 числа? Ми сформували свою громадську організацію «Save Ukraine Now», яка допомагає військовим. Паралельно ми започаткували ініціативу «Save Business Now», щоб допомогти бізнесу, який релокувався на територію Івано-Франківської області. Ми допомагаємо їм не просто адаптуватися, а знайти все: від приміщень до пошуку людей, необхідних для релокації», – розповідає представниця керівництва «Промприлад. Реновація» Аліна Токмиленко. 

«Промприлад. Реновація» отримали понад 100 запитів від бізнесу на релокацію та допомогли відновити роботу 47 компаніям, 12 з яких розмістились безпосередньо на «Промприлад Реновація». Мета проєкту – у максимально стислі терміни реконструювати та ввести в експлуатацію додатково від 17 до 24 тис. м² територій заводу, на основі якої працює команда. Це дозволить прийняти ще десятки компаній і створити умови для додаткових 3000 робочих місць, що, своєю чергою, підсилить економічну безпеку держави.

«Бізнес, який переїжджає до Франківська, потребує дуже простих речей: в першу чергу, це середовище. Для його формування ми проводимо нетворкінгові зустрічі, на яких збираємо бізнес, який релокувався, і бізнес, що фізично є у Франківську. Ці люди знайомляться між собою, діляться контактами. На «Промприладі» є Maker Space, на якому кожен може зробити те чи інше обладнання. Також в нас є «Дрібнота» – це позашкільна освіта для дітей», – каже пані Аліна.

«Франківськ у довійськовий період – це маленьке місто, яке має свій темп, свій вайб. Якщо брати людей, які переїхали зі східної частини країни, вони конструктивні, вони задають дуже конкретні питання. Я думаю, що не виключено, що такий мікс буде мати можливість для створення нового бізнесу. Промприлад – він схожий на борщ. У кожної хазяйки свій борщ, кожна хазяйка по-різному його готує. Фактично, коли ви приходите сюди в середину, ви знайомитесь з абсолютно різними компонентами, з різними людьми. І в результаті, той продукт, який вийде, той борщ, він буде унікальним. І мені здається, що на такій фантастичній продуктивності тримається вся наша країна», – підсумовує пані Аліна.

«Пліч-о-пліч» — всеукраїнська кампанія про єдність українців й про те, що ми незламні, вільні та сміливі тоді, коли разом, яка реалізується за участі Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Волинської ОДА.

Проєкт USAID «Трансформація комунікацій» має на меті працювати в партнерстві з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством задля підвищення стійкості демократії в Україні через інноваційні підходи, які залучають українців до обговорення демократичних перетворень та Європейської інтеграції країни.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!