Як у Франківську культурно боряться з авторагулізмом


Мешканець Івано-Франківська винайшов новий спосіб боротьби з авторагулізмом у місті.

Своїм досвідом Володимир Матковський поділився в мережі Фейсбук. Чоловік розповів, як діє переконання і звичайне пояснення у розмові з авторагулями.

"Все почалось з розмови з молодою автолюбителькою, котра хвацько припаркувала своє авто на тротуарі навпроти входу в сквер біля палацу Потоцьких (вул 2000-ліття Різдва) і вже віддалялася в бік свого офісу, аж тут я:
- панянко, ви що справді збираєтесь тут залишити свого залізного коня? - питаю
- А що?! Я тут працююю Тут мені близько до офісу. А вам що заважає.
- ну це ж все таки тротуар!..
- А он тут багато хто так паркується і виїм нічого не кажете.
- я ж не буду розмовляти до порожніх автівок, а ці що припаркувались на полосі дорожнього руху, зараз не моя проблема, зараз я пішохід. А до вас звертаюсь: не будьте такою як всі оці, котрі поначіпляли прапорців та тризубів, а порушують елементарні правила, цим самим показують свою неповагу до земляків до закону. Ви ж молода красива - будьте кращою за цих ХАМІВ, покажіть приклад іншим, тим більше......
- ... я так звикла і ніколи не задумувалась... - в очах помітив прозріння і розуміння питання - перепаркувалась
", - поділився першим досвідом Володимир.

Проте, на жаль не на всіх авторагулів діють слова, тому напевне таких буде "переконувати" вже нова патрульна поліція.

"І ще одна ситуація на Січових Стрільців. Проходячи повз Мазду, я звернувся до чоловіка, котрий стояв і курив поряд, кажу так і так "он парковка є платна 10м позаду, ви ж можете там залишати машину". Після стандартного "а тобі шо", і моїх слів про його солідність і фінансову можливість оплачувати паркувальне місце ніби погодився і сказав "добре". Але як розумієте виявився справжнім Рагулем".