Як виглядатимуть відреставровані фасади франківського пивзаводу?


Паспорт опорядження фасадів солодового цеху івано-франківського пивзаводу виклав в мережі начальник відділу охорони культурної спадщини Івано-Франківської ОДА Андрій Давидюк.

Як відомо, солодовий цех належить до памяток архітектури національного значення. Ще раніше на території будівли розпочали підготовчі роботи, а віднедавна - і реставрацію самої будівлі. Щоправда, схоже роботи розпочали без відповідних документів. ДАБІ понад місяць не відповідало на запит актиивістів щодо реставраційних документів на приміщення солодового цеху. 

Втім, сьогодні Андрій Давидюк виклав в мережі паспорт на фасади будівлі. За словами чиновника, реставраційне завдання вчора підписали він, начальник департаменту культура Федорак та головний архітектор міста Нижник.  

"Сьогодні проект, реставраційне завдання та охоронний договір на погодженні у Міністерство культури України! Дзвонив, зауважень майже немає. Тішить те, що пивоварню відновлюють (реставрують), а не ревалоризують. Я звіряв проект з паспортом пам'ятки - на 98% відповідність. І це дуже тішить!", - наголосив Давидюк, додавши світлини документу.

Нагадаємо раніше, кореспонденти Бліц-Інфо писали, що після реставрації в приміщенні солодового цеху буде міні-броварня, торговий центр та офіси.

До  теми: Реставрація по-франківськи: Що робиться на території солодового цеху

Міністерство культури може перевірити, що насправді відбувається на території солодового цеху