Які функції з’являться у смартфонів в майбутньому? Кілька футуристичних ідей


Мобільні технології розвиваються надзвичайно стрімко. Але останнім часом оновлені моделі смартфонів відрізняються лише більшою швидкістю оброблення даних або більшим об’ємом пам’яті.

Для користувачів ці відмінності частіше за все не мають великого значення. Насправді ж, виробники сучасних смартфонів працюють над нововведеннями, які виведуть телефони на новий рівень і зроблять справжній прорив у цій сфері, пише cikavoznaty.com.ua. 

Ми пропонуємо кілька цікавих і вартих уваги функцій, які у недалекому майбутньому можуть з’явитися у наших смартфонах.

Ispolzovanie-smartfona-vo-vremya-zaryadkiЗаряд телефону за 30 секунд завдяки використанню нанотехнологій

Більшість моделей смартфонів 2015 року вирізнялись функцією, яка дозволяє заряджати телефон за 30 хвилин. Вам не здається, що це дуже довго? Наприклад, розробникам ізраїльської компанії StoreDot здається. Тому вони вже представили оновлену модель Samsung Galaxy S5 із нано-батареєю, яка повністю заряджається лише за 1 хвилину! Для розроблення батареї були використані пептидні молекули, які відрізняються великою місткістю і можуть добре зберігати електричний заряд. На жаль, є одна проблема. Загальний строк експлуатації такої батареї у двічі менший, ніж у звичайної літієвої. Наразі компанія StoreDot отримала фінансування від Samsung і продовжує свої дослідження. Тож можемо сподіватись, що вони представлять оновлені батареї швидше, ніж ми думаємо.

Luke Peters demonstrates Siri, an application which uses voice recognition and detection on the iPhone 4S, outside the Apple store in Covent Garden, London  October 14, 2011. REUTERS/Suzanne Plunkett (BRITAIN - Tags: BUSINESS SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY TELECOMS) - RTR2SNOL

Повноцінна комунікація з телефоном завдяки штучному інтелекту

Протягом багатьох років виробники вдосконалювали голосове управління телефоном, поки Apple не зробив прорив у цій сфері кілька років тому, представивши Siri. Google і Microsoft також мають свої варіанти голосового контролю, які більш-менш схожі на живих співрозмовників. Але це тільки верхівка айсбергу. Скоро смартфони зможуть вести більш змістовні та інтелектуальні розмови. Наприклад в iOS 7, Siri розмовлятиме з вами і нагадуватиме про важливі події, враховуючи ваші електронні листи та інші фактори. А Android M зможе слухати музику і відповідати на питання на кшталт “хто це співає?” або “яке його справжнє ім’я?” Смартфон розумітиме, про кого ви його питаєте, і відповість.

Розвиток голосового штучного інтелекту прогресує із надзвичайною швидкістю. Скоро він знатиме всі ваші заплановані події, електронні листи, друзів, дієту і пам’ятатиме все, що ви шукали в інтернеті за допомогою телефона. Спираючись на ці знання, він даватиме вам певні поради і впливатиме на прийняття рішень. Поки що це тільки плани на майбутнє, але такий розвинений штучний інтелект дійсно вражає, і навіть трохи лякає.

645743

Сім-карта більше не знадобиться!

Хоча виробники удосконалили сім-карти за останні роки, але мова йде лише про їх розмір. Вони стали трохи меншими, але це не прогрес. Споживачі не хочуть бачити сім-карти взагалі! Здається, що розробники прислухались до цих побажань, тому що Apple і Samsung вже працюють над тим, щоб позбутись пластикових сім-карт і замінити їх електронними. Очевидно, що такі вбудовані сім-карти будуть дуже зручними. Ви зможете змінити оператора за лічені секунди. Особливо це стосується подорожей за кордон, коли ви хочете користуватись місцевим оператором. Сподіваємось, що це нововведення буде реалізовано найближчими роками.

За матеріалами Whatculture