Якість пального на АЗС перевірятиме міліція


У Держспоживінспекції знайшли новий спосіб боротьби з порушниками на ринку палива.

Як повідомляє «Комерсант-Україна», відомство почало перевіряти автозаправні станції спільно з МВС, збуджуючи за підсумками виявлених порушень кримінальні справи.

«Заступник начальника управління ринкового нагляду Держінспекції з питань захисту прав споживачів Микола Дмитрієв на брифінгу в Міністерстві внутрішніх справ розповів, що інспекція почала застосовувати нову стратегію з контролю якості палива - проводити спільні з МВС перевірки», - пише видання. Дмитрієв пояснив, що це дозволяє при будь-яких обставин потрапляти на заправку, куди раніше інспекторів, які проводили перевірки самостійно, не допускали.

Крім того, перевірки з МВС дають можливість відкривати кримінальні справи, що приносить значний ефект. «Якщо минулого року було лише 23 перевірки за участю МВС, то цього року ми здійснили вже більше 70 таких рейдів, що дозволило змінити ситуацію на ринку і поліпшити якість палива», - поінформував чиновник. Як пояснив заступник начальника департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС Іван Дьомін, в результаті перевірок за вісім місяців було відкрито 230 кримінальних справ у сфері контролю якості нафтопродуктів, що в два рази більше, ніж минулого року.

Всього в рамках кримінальних виробництв вилучено майже 850 т недоброякісного палива, домішок і компонентів. За словами Дьоміна, найбільш поширеними порушеннями є виробництво палива, яке не відповідає технічним умовам і держстандартам, а також організація підпільних виробничих цехів.