Янукович і спільники привласнили майже 200 млрд грн


Державна служба фінансового моніторингу України виявила присвоєння екс-президентом Віктором Януковичем і його оточенням 199,4 мільярда гривень.

Згідно з повідомленням Держфінмоніторингу, опублікованим на сайті уряду, розслідування розкрадання коштів колишніми владою тривало з березня 2014-го по серпень 2016 року, пише Вголос.

«За весь період проведення розслідувань щодо фінансових операцій, проведених колишніми високопоставленими особами підготовлено та направлено до правоохоронних органів України 461 матеріал (85 узагальнених і 376 додаткових узагальнених матеріалів)», – йдеться в повідомленні.

За інформацією Держслужби, окрема увага приділяється пошуку і блокуванню активів колишніх високопосадовців за кордоном.

«За час проведення розслідувань, підрозділами фінансових розвідок інших країн повідомлено про заморожування активів колишніх високопоставлених та пов'язаних з ними осіб на загальну суму 107,2 мільйона доларів США, 15,9 мільйонів євро і 135 мільйонів швейцарських франків», – зазначили у Держфінмоніторингу.

Серед країн, в яких були заморожені кошти колишніх чиновників названі: Австрія, Великобританія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія і Нідерланди.