Школярів Яремчанської громади возитимуть на навчання три нові автобуси


Два з них були придбані за залишкові кошти освітньої субвенції 2021-го року й коштували 4 млн 727 тис 230 гривень. Ще один автобус громада отримала у подарунок.

З 1 вересня був запущений навчальний процес у всіх освітніх закладах Яремчанщини. Питання підвозу дітей до місць навчання для громади актуальне протягом останніх років, адже "шкільні" автобуси були зношеними й потребували частих ремонтів. Про це повідомили на сторінці міської ради.

"Ще на початку року керівництво громади запланувало купівлю шкільних автобусів за рахунок залишків коштів освітньої субвенції у 2021 році. Проте через воєнний стан реалізувати все вдалося лише зараз. Завдяки систематичному клопотанню перед обласною військовою адміністрацією та народними депутатами щодо внесення змін у фінансування закупівлі шкільних автобусів, наприкінці серпня Кабмін розширив перелік пріоритетних видатків на соціальну сферу, освіту та медицину, тож у вересні провели оплату, а громада отримала два автобуси для підвозу здобувачів освіти. Окремо, завдяки сприянню міського голови Андрія Мироняка, голови Надвірнянська РДА та за підтримки благодійників, громада отримала ще один автобус у подарунок. Висловлюємо щирі слова вдячності за фінансову допомогу в придбанні автобуса. Безсумнівно, це вагомий внесок у розвиток освіти та майбутнє дітей",- кажуть в міськраді.

Один транспортний засіб виділили для користування Яремчанському ліцею №1 (651 учень), а два - Микуличинський Ліцей (840 учнів).

Нагадаємо, що частину автобусів, якими користувалися освітні заклади раніше, громада передала для потреб ЗСУ

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!