Юнак з очима, які дуже хотіли жити


Такі слова сказав хірург, котрому принесли закривавленого хлопця з великою раною та сильною кровотечею. Він розповів, що це був хлопчина з очима, в яких було шалене бажання жити. А він, як лікар, не міг нічого для цього зробити, бо рана була смертельна.

Єдина дитина в сім’ї, єдиний внук. Поїхав захищати країну, виборювати право на краще життя, робити її кращою. Зробив. Але ніколи не побачить її такою. Влучний постріл у голову не залишала шансу на життя. Діагноз – вогнепальне поранення в голову, відкрита черепно-мозкова травма.

В соціальній мережі дівчина, яка робила усе можливе, щоб врятувати життя юнака, поділилася спогадами про останні хвилини життя хлопця.

«Поки я притримувала його руку, щоб поставити капельницю, він безтями, рефлекторно, інстинктивно (так як він був в комі через тяжку травму) стиснув мої пальці в своїй долоні. Я ніколи не забуду цю, свого роду, спробу втриматися за життя. Ніколи не забуду це останнє рукостискання. Червоний хрест та мітингуючи, які заносили його на носилках в карету швидкої допомоги, кричали «Тримайся! Героям Слава!!!». Наша влада не варта цих юнаків, наших ГЕРОЇВ. Героям Слава! Ромі Слава! Посмертно.»

Ці слова було сказано про мешканця Івано-Франківця. Студента другого курсу, філософського факультету ПНУ ім. Стефаника та національного героя - Романа Гурика. Нема слів, щоб висловити співчуття родині. В жалобі сьогодні вся область й вся Україна. Й ніхто не може до кінця повірити, що це правда й Романа більше немає.

Вчора, 22 лютого, о 17 годині в НД Просвіта (вул. Грушевського, 18, м. Івано-Франківськ) відбудеться парастас за юнаком. Похорон – 24 лютого, о 10 годині ранку у Катедральному соборі. Для всіх охочих допомогти родині загиблого, дідусем Романа було надано реквізит своєї картки в ПриватБанку - 5168742311669208 - Базилько Мирослав Володимирови.

Світла пам'ять тобі, солдате Небесної Сотні та герою Незалежної України. Тебе завжди пам’ятатиме країна, за яку ти поклав життя.

Героям Слава!

Стик