Юрій Бабій: З обласного бюджету сім’ям загиблих прикарпатців буде надано допомогу


27 лютого 2014 року відбулося засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій.

Основні питання порядку денного стосувалися регіональної цільової програми «відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка» у 2014 році та ряду календарних планів роботи різних департаментів ОДА.

Голова комісії запропонував на розгляд членів комісії переглянути календарний план заходів до 200-річчя Кобзаря та перенести ряд урочистих заходів у зв’язку з подіями, що сталися на Майдані. Депутати погодилися, що доречним буде перенести окремі урочистості з нагоди святкування, зважаючи на трагічну загибель людей на Майдані.

За пропозицією голови бюджетної комісії Юрія Бабія, департаменту охорони здоров’я було доручено до чергового засідання сесії Івано-Франківської обласної ради подати на розгляд сесії програму реабілітації поранених, які постраждали під час протестних акцій на Майдані, а департаменту фінансів обласної державної адміністрації вишукати кошти для фінансування такої програми . Депутати одноголосно проголосували за таке протокольне доручення.

Юрій Бабій також наголосив на необхідності надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих на Майдані. Для цього департаменту фінансів було дане доручення вишукати кошти, з розрахунком по 100 тис. грн. на сім’ю кожного загиблого.

Як зазначив Юрій Бабій: «Наразі є 5 осіб, героїв Небесної сотні, які є родом з Івано-Франківської області. І ми маємо завжди пам’ятати їх імена та їх подвиг заради майбутнього кожного з нас. Тому, найменше, що ми зараз можемо зробити – це потурбуватися про сім’ї загиблих та про тих хто потребує медичної допомоги та реабілітації. Байдужих зараз просто не може бути».