З Долини передали для фронту ще один реанімобіль


Сьогодні, 22 квітня на площі біля Будинку техніки відбулась урочиста передача реанімаційного автомобіля медичної допомоги для відправки в зону АТО. Це вже другий за останні півроку реанімобіль для медичної команди швидкого реагування “Вітерець” під керівництвом Галини Алмазової, кошти на який збирали волонтери Благодійного фонду громади Долини.

Триває ініційована Фондом акція «Збережи життя солдату», до якої долучились жителі міста, меценати з числа депутатів міської ради, підприємців міста, благодійників з-за кордону, зокрема з Америки та Італії, інформує Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу Долинської міської ради. Половину вартості реанімобіля оплатили наші земляки, які зараз проживають в Іспанії і навіть створили свою організацію  «Аліканте». Другу частину коштів було зібрано завдяки Благодійному фонду громади м. Долина. Окрім реанімобіля з Іспанії Фонд отримав декілька коробок з різноманітними подарунками, а це медичні препарати, одяг, взуття, постільна білизна, інші речі.

До вітального слова насамперед Із словами вдячності виступив міський голова Володимир Гаразд та побажав захисникам, хто веде боротьбу з агресором, за давнім українським звичаєм, «щоб шаблі не брали і кулі минали…», а також наголосив, що громадою будуть і надалі підтримувати наших воїнів.

Із закликом допомогти захисникам України звернулась долинянка Євгенія  Іванова та перший заступник голови районної державної адміністрації, депутат міської ради  Віктор Громиш.

З словами подяки до присутніх звернувся  фронтовий лікар-анестезіолог  Микола Жарєнков, а відтак і Галина Алмазова. Вони щиро зворушені патріотизмом і допомогою долинян. Адже і перший, переданий в січні цього року реанімобіль, і цей,  врятують не одне  життя.

Молитвою до святого Миколи Чудотворця  та свяченою водою благословив  у далеку дорогу   автомобіль та його екіпаж  о. Богдан Тисяк.  

Пісенним вітанням перед далекою дорогою та завтрашнім днем всіх підбадьорила Ілона Шутка, а віршем авторства свого батька – Мар’яна Дудар.