З нового року в Івано-Франківську зміниться схема руху міського транспорту


Виконавчий комітет міської ради затвердив комплексну схему руху міського транспорту в Івано-Франківську.

Згідно з нею з 2016 року, в Івано-Фраківську буде тільки 14 перевізників замість 110 діючих. Також будуть запроваджені маршрути на яких будуть їздити тільки великогабаритні автобуси. Для них схемою передбачено 5 маршрутів, на яких будуть працювати 37 автобусів, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Окрім того, схемою передбачено, що мережа тролейбусних маршрутів буде скороченою. Замість діючих 10 маршрутів залишиться 8. Буде скасовано 5 тролейбус, який довозив працівників до тролейбусного ДЕПО, а також 6 і 8 маршрути об'єднають в один.

Що стосується маршруток, то схемою передбачено 23 маршрути замість теперішніх 107,  на яких будуть працювати 157 автобусів замість діючих 263.

Окрім того новою схемою передбачено транспортне сполучення там де раніше його не було. вул Хмельницького, Гурика, Промислова та ін.

Тролейбусні маршрути не будуть співпадати з автобусними, щоб не забирати один в одного пасажирів.

Окрім того виконком затвердив нові жорсткі правила для перевізників, які будуть включені в нові договори з переможцями тендерів. За словами Михайла Смушака, новий тендер проведуть уже 20 жовтня.

Про нову схему руху мешканців Івано-Франківська будуть повідомляти через ЗМІ, листівки та інші засоби передачі інформації.