З початку листопада платники Прикарпаття сплатили до бюджету понад 136 тисяч гривень


Про це повідомила начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб та єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб ГУ Міндоходів в області Ірина Кучер.

Посадовець наголосила, що платникам надана можливість подачі звітності по єдиному внеску в електронному вигляді шляхом отримання безкоштовного програмного забезпечення та безкоштовних електронних ключів. «Платники Івано-Франківщини уже відчули всі переваги електронного звітування, адже воно проходить без зайвих витрат часу та коштів, – підкреслила  Ірина Кучер. – На сьогодні 5842 звіти з 13377, поданих в першій половині листопада, направлено “електронкою”».

Нагадуємо, що процедуру адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування Міністерство доходів і зборів України розпочало з 1 жовтня 2013 року. Саме з цього періоду суми нарахованого єдиного внеску підлягають сплаті на рахунки органів Міндоходів, відкриті в Головних управліннях Державної казначейської служби України.