Зранку росія остріляла Сумщину та Чернігівщину, є загроза нових ракетних ударів


Зранку, 17 травня, від ракетних ударів ворога постраждала Чернігівщина та Сумщина. Ще одну ракету збили над Миколаївщиною.

Так, рашисти завдали значної шкоди у селищі Десна Чернігівської області. Вже відомо про загиблих, є багато поранених. 

"Сьогодні недобрий ранок на Чернігівщині. Рано вранці ворог наніс ракетні удари по селищу Десна. На сьогодні там працюють рятувальники ДСНС, правоохоронні органи. Попередньо у нас є загиблі і багато поранених. Трохи згодом дам більш детальну інформацію", - повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Посадовець наголосив, що "війна не пішла з Чернігівщини", тому закликав бути пильними і звертати увагу на сигнали повітряної тривоги.

Також на світанку російські війська вдарили ракетами по місту Охтирка у Сумській області, щонайменше п'ятьох людей поранено. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

"Сьогодні близько п'ятої години ранку по Охтирці був ворожий ракетний удар. П'ять російських ракет прилетіли по мирних цивільних об'єктах та спричинили чимало руйнувань. Загорілися складські приміщення. Ударною хвилею пошкодило вхідні двері до під’їзду двоповерхового будинку, люди були заблоковані всередині. Постраждало чимало приватних будинків. Удари загалом прийшлися по центральній частині міста і масиву "Дачний". У храмі повибивало вікна.  Постраждав і дитячий садок "Казка". Це той самий, який у перші дні війни бомбили рашисти, тоді тут загинули люди", - повідомив Живицький.

Командування Повітряних сил Збройних сил України Фейсбуці також повідомило про збиту ракету на Миколаївщині.

«Вночі 17 травня у небі над Миколаївщиною підрозділ зенітних ракетних військ повітряного командування «Південь» збив російську крилату ракету, яка була випущена стратегічним бомбардувальником, що атакував Україну з Каспійського напрямку. Ракета рухалася у напрямку західних регіонів України", - йдеться у повідомленні.

А тим часом росія збільшила чисельність корабельного угруповання, виведеного в Чорне море. Наразі загрожують ракетними ударами, висадкою десанту і тримають блокаду судноплавства 4 ракетних та 7 десантних кораблів ворога. Про це повідомляє у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!