Адвокати просять відпустити “стрільця” Дерещука під домашній арешт – суд відмовив


Суд над “стрільцем” Дирою, який у Франківську застрелив бізнесмена, перенесли. У п’ятницю, 5 жовтня, в Івано-Франківському міському суді продовжували розглядати справу Михайла Дерещука.

Дерещука судять за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).  Засідання розпочала колегія суддів: Наталія Деркач, Олеся Зеленко та Дмитро Руденко, пише Репортер

Адвокат потерпілої Інни Гербіної, доньки померлого Ігоря Гербіна попросив перенести розгляд справи. Причина – хвороба Гербіної, через яку вона не змогла прийти на суд. Засідання перенесли на 23 листопада об 11:00.

Також захисники потерпілого подали клопотання з проханням перевести його під домашній арешт. Причиною є скарги Дерещука на здоров’я і на те, що його не лікують належним чином. Суд відхилив це прохання, Дерещука залишили під вартою.

Як відомо, 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. Стрільцем виявився Михайло Дерещук на прізвизько "Дира". Свої дії він пояснює помстою. За кілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.

Підтримець Ігор Гербін за кілька днів помер у лікарні. За вчинене правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі

До теми: "Дира" заявив, що його незаконно тримають у СІЗО

Суд у справі вбивства біля франківської Ратуші не відбувся

Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів угоду, а потім передумав

Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів відвід суддів і домашній арешт

Суд у справі Дири відклали. Підозрюваний попросив швидку