Активісти презентували вимоги до нового мера Франківська та депутатів


Сьогодні, 24 листопада громадські активісти Івано-Франківська презентували перших 5 вимог до нової міської ради.

За словами Тараса Случика, активісти спільно з експертами підготували навіть проекти рішень, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Ухвалення чи не ухвалення відповідних проектів рішень це яскравий маркер чи новий міський голова і рада готова проводити реформи, чи тільки планує їхню імітацію», - зазначив Случик.

Зокрема міському голові та новому скликанню пропонують ухвалити Регламент ради та виконавчого комітету, Положення про постійні депутатські комісії де буде зазначено про те, що всі проекти рішення оприлюднювалися за 20 днів до розгляду, оприлюднюється інформація про депутатів-прогульників. Тобто, реалізація принципів прозорості та відкритості на практиці.

Друга вимога це – розпочати справжню боротьбу з корупцією та ухвалення рішення про запровадження системи електронних державних закупівель для всіх головних розпорядників коштів, комунальних установ та організацій що проводять допорогові закупівлі.

Третя вимога – ухвалити рішення про щорічну публікацію декларації депутатів міськради на офіційному сайті.

Четверта вимога – зробити справжній відкритий бюджет. Тобто оприлюднювати та обговорювати проект бюджету міста. За словами голови Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України Максима Лисюка це дасть можливість враховувати пропозиції жителів міста та розпочати боротьбу з корупцією.

П’ята вимога – відійти від ганебної практики квот та включення у склад виконкому представників громадськості, волонтерів та журналістів.