Арешт або понад мільйон застави: Франківчанці, що п'яною вчинила криваве ДТП, обрали запобіжний захід


Сьогодні, 1 квітня в Івано-Франківському міському суді розглянули клопотання про обрання запобіжного заходу водійці Тетяні Михайловій.

Її звинувачують у статті 135.ч1 (Залишення в небезпеці) та ст. 286 ч.2 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Слідчий суддя Тарас Антоняк зачитав затриманій її права та обов'язки, інформує кореспондент Бліц-Інфо з зали суду.

Прокурор зазначив, що Михайлова вчинила аварію, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Окрім того, втекла з місця ДТП, залишивши травмованих потерпілих на дорозі без надання допомоги. Двоє з них і досі перебувають в реанімації.

Прокуратура зазначила, що обвинувачена не дає показів, не визнає свою вину. Тож може змінити місце проживання, аби уникнути відповідальності. Тому просить суд залишити Михайлову під вартою без можливості застави.

Натомість адвокат підзахисної підкреслив, що це ненавмисний злочин. Окрім того, вона має двох малолітніх дітей та тісні соціальні зв'язки. Тож вважає, що достатнім буде залишити Михайлову під домашнім арештом.

Натомість Тетяна Михайлова у суді свою вину визнала і запевнила, що розкаюється. Адвокат також зауважив, що стан потерпілих не такий вже й важкий. І його підзахисна готова відшкодовувати завдану шкоду та витрати на лікування.

Опісля суддя пішов в нарадчу кімнату.

Розглянувши клопотання суддя Антоняк ухвалив застосувати до Михайлової утримання під вартою строком на два місяця з можливістю застави у розмірі 1 мільйон 336 тисяч гривень.

Нагадаємо, водійка «BMW X5» на зустрічній смузі збила патрульного та двох учасників іншого ДТП та втекла з місця аварії.

Через деякий час поліція знайшла машину – за кермом був чоловік, а на місці пасажира сиділа жінка, котру впізнали свідки. Водій пояснив, що дружина попросила його приїхати і сісти за кермо. Про аварію він нічого не знав. У неї виявили 1.85 проміле алкоголю в крові. Жінка змінювала покази. Казала, що випила трохи коньяку, бо "святкувала перемогу у тендері", але в ДТП не потрапляла.  Та на машині правоохоронці виявили сліди форменного одягу поліціянта.

До темиЗ’явилося відео з місця ДТП у Франківську, де водійка збила патрульного і двох цивільних

Соцмережі впізнали водійку на BMW X5, що вчинила криваве ДТП у Франківську

У Франківську п'янства не буде! – Міхалець прокоментував вчорашнє ДТП