Цьогоріч на міське озеро Франківська чекають кардинальні зміни


КП «Центр розвитку міста та рекреації» в 2016 році замовило паспорт міського озера відповідно до вимог чинного законодавства, оскільки дотепер цей документ був відсутній.

Серед необхідних висновків – водолазне обстеження підводної частини гідроспоруд, проект очищення русла річки Млинівка зі встановленням бетонних лотків та методи покращення гідрологічного режиму міського озера.

Світлина від Руслан Марцінків.

Нагадаємо, минулоріч міська влада розпочала масштабні роботи з облаштування Парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка. Так проклали мережу брукованих доріжок, встановили нові вуличні меблі та точки доступу до мережі Інтернет. Позатим, зрізали аварійні дерева і сухі гілки. Відремонтували громадську вбиральню навпроти човнової станції. Також місто закупило 5 нових човнів та 3 катамарани.

Світлина від Руслан Марцінків.

Але головні роботи ще попереду. Це стосується повного оновлення території навколо міського озера. Спільно з департаментом житлової, комунальної політики та благоустрою «Центр розвитку міста та рекреації» замовили проект капітального ремонту пішохідної зони довкола водойми з влаштуванням бігової та велодоріжки. Планується благоустрій пляжу, відновлення відпочинкових елементів біля човнової станції.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наголошує що, міське озеро має стати улюбленим місцем відпочинку для усіх іванофранківців.