Департамент освіти ОДА лобіює екс-заступницю "регіонала" на посаду очільниці прикарпатського ліцею для обдарованих


Івано-Франківська ОДА "просуває" екс-заступницю губернатора-«регіонала» Василя Чуднова – Зінаїду Болюк – на посаду директора Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості Івано-Франківської обласної ради.

Відповідне прохання на ім’я голови Івано-Франківської облради. підписане очільником Прикарпаття потрапило до рук журналістів «ГК».  У ньому, зокрема, йдеться, що Зінаїда Болюк «…неодноразово обиралася депутатом Івано-Франківської обласної ради… та …користується заслуженим авторитетом серед колег по роботі..».

11930659_926240690765300_947296011_n

11920388_926240694098633_539043826_n

Варто зауважити, що призначення керівників навчальних закладів - це прерогатива обласного Департаменту освіти, який подає кандидатури на погодження депутатам обласної ради.

До слова, ще кілька місців тому довкола призначення нового директора ліцею для обдарованих дітей розгорівся скандал. Як повідомляли кореспонденти Бліц-Інфо, з вересня минулого року обов’язки керівника даного закладу виконує заступник з навчально-методичної роботи Андрій Лемко. Тож, у Департаменті освіти вирішили, що потрібно нарешті призначити офіційного директора навчального закладу. З цього моменту і почалися проблеми.

За призначення Лемка на посаду керівника ліцею одностайно виступають голова ради ліцею, більшість трудового колективу і первинна профспілкова організація. Проте Департамент освіти має свою кандидатуру на посаду директора неузгоджену з колективом. За словами викладачів, позиція департаменту не була відкритою і їм навіть не повідомили хто є другим кандидатом.

Відмовився коментувати ситуацію головний освітянин області Віктор Кімакович і кореспонденту Бліц-Інфо.  А на запит депутата обласної ради свободівця Сергія Адамовича у департаменті відповіли відпискою. Мовляв, "керівник державного і комунального закладу призначається на посаду та звільняється з неї відповідним органом управління освітою", не зазначивши, кого саме пропонуватимуть депутатам на цю посаду. Очевидно, такі заходи "секретності" пов'язані саме з одіозністю обраної депатаментом кандидатури. До слова, Зінаїда Андріївна до призначення її на посаду заступниці скандального ставленика Януковича Василя Чуднова тривалий час очолювала департамент освіти. 

Щоправда прикарпатцям Зінаїда Андріївна запам’яталася невтішними подіями, що мали місце під час Революції Гідності. 

У січні її виключили з лав Української народної партії. Екс-побратими зажадали від чиновниці заяву про добровільне звільнення із займаної посади заступниці Чуднова в знак протесту проти нелюдських дій чинної влади.

«Займана посада є для неї дорожчою, ніж моральні та європейські цінності», – йшлося у заяві ради обласної організації УНП.

Згодом, облрада проголосувала за висловлення недовіри тодішньому голові ОДА Василю Чуднову, а громадські активісти прикарпатського майдану вимагали його заступницю добровільно піти з посади, на що Болюк відповіла чітко і лаконічно: «Ви мене не знімете, хоч би тріснули».

Згодом Болюк таки пішла з посади, залишившись депутатом облради. Проте після усіх непорозумінь та конфліктів відверто незрозумілі мотиви нинішнього голови ОДА Олега Гончарука та департаменту освіти щодо призначення екс-заступниці Чуднова на посаду директора такого поважного освітянського закладу. Тим більше, якщо взяти до уваги той факт, що ліцеєм наразі керує людина, яка викликає довіру та повагу у колективі. 

Та все ж є надія, що прикарпатські обранці не підтримають кандидатуру Зінаїди Болюк. Адже останнє слово все ж  за ними...