Директор "Локомотиворемонтного заводу" виступив проти купівлі підприємства містом


Генеральний директор ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» Олег Сирота оприлюднив дуже дивний відкритий лист стосовно бажання міської влади купити підприємство.

Минулого тижня на позачерговій сесії міської ради Франківська було прийнято рішення про участь міста в аукціоні на придбання Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу.

Сироти зауважує, що початкова ціна аукціону 33,92 млн грн. І це лише початкова ціна, адже сюди не враховані борги підприємства на понад 15 мільйонів гривень, які перейшли у спадок від попереднього керівництва. Також не береться до уваги сума, потрібна для модернізації заводу – ця цифра починається від 50 мільйонів гривень.

"Тобто мерія готова витрати такі колосальні для міського бюджету гроші на купівлю підприємства? Що ж пана Марцинківа так зацікавило в локомотиворемонтному заводі? Як от і його слова «Завод прибутковий, на ньому працює 350 людей із середньою заробітною платнею 5400 грн». Шановний Руслане Романовичу, якщо Ви не достатньо володієте ситуацією на підприємстві, то поцікавтесь – можливо, і бажання купувати завод зникне. За підсумками першого кварталу 2017 року прибуток заводу відсутній, і працює на підприємстві 270 людей із середньою заробітною платнею в 3960 гривень. При цьому за 2016 рік чисельність працівників скоротилася вдвічі і, попри неприбутковість впродовж всього року, на кінець 2016-го вдалось вийти на мінімальний прибуток", - пише директор

За словами посадовця, Фонд держмайна, який на сьогодні володіє контрольним пакетом акцій Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу, виставив ряд вимог до покупця підприємства. Зокрема, основною вимогою є обов’язкове подальше збереження основного виду діяльності заводу. 

"Виникає риторичне питання: як людина без розуміння реального стану підприємства планує його підтримувати та розвивати, зберігаючи робочі місця?", - написав Олег Сирота. 

Нагадаємо в травні минулого року Фонд державного майна України без ознайомлення, попередження та погодження призначив нового керівника заводу. Наступного дня зібралась дорадча рада щодо незаконного призначення нового директора. Керівник правління ПрАТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” Ярослав Ленів тоді розповів, що напередодні заступник голови ОДА Валерій Крецул  у супроводі міліції намагалися силою захопити завод.