Дитсадка не буде? Верховний суд став на бік церкви у справі за приміщення на Чорновола


Найвищий орган правосуддя в Україні поставив крапку у справі франківської мерії проти Івано-Франківської єпархії УПЦ Московського патріархату.

Ще у лютому Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу Івано-Франківської єпархії УПЦ щодо приміщення на вулиці Чорновола. А саме, залишивши в силі рішення Господарського суду Івано-Франківської області про відмову в позові виконкому Івано-Франківської міської ради про розірвання договору оренди на це приміщення.

Втім, виконавчий комітет Івано-Франківської міськради, не змирившись із програшем у  Вищому господарському суді, подав заяву до Верховного суду України. Та вищий судовий орган України дійшов висновку, що подана виконкомом заява є необґрунтованою та ухвалою колегії суддів Судової палати у господарських справах Верховного суду України 17 березня відмовив у допуску справи №909/932/15 до провадження Верховного суду України.

Таким чином, поставлено крапку в багатомісячному судовому процесі, розпочатому за ініціативою виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Нагадаємо, ще у липні департамент архітектури та містобудування розпочав опрацьовувати проект садочку на вулиці Чорновола, 6.

Як відомо, раніше громада міста зверталася до міського голови з прохання забрати приміщення на вулиці В.Чорновола у церкви Московського патріархату та відкрити там дитячий садочок. Втім, служителі церкви відмолялись покидати приміщення і навіть погрожували попередньому міському голові анафемою. Тож мерія пішла до суду. Пізніше, в УПЦ Московського патріархату обіцяли звести в Івано-Франківську дитсадок, аби лиш зберегти за собою храм.

До теми: Прикарпатські депутати хочуть повернути громаді приміщення, де зараз церква Московського патріархату

Замість церкви Московського патріархату у Франківську буде дитсадок

Суд постановив таки виселити Московський патріархат з приміщення на Чорновола