Ентузіаст оцифрував більше ста пішохідних маршрутів для походів Карпатами


Програміст з Івано-Франківська розробив веб-платформу для оцифрування маршрутів піших походів та вже вніс в базу більше 100 маршрутів в українських Карпатах.

Веб-сайт та мобільний додаток були запущені ще минулого літа. Зараз  цей проєкт отримав значне вдосконалення – підтримку маршрутів для походів.

Спочатку було створено каталог маршрутів з детальним описом та цифровим треком. Цей каталог розміщений на веб-сайті . Каталог включає маршрути різної складності з усіх регіонів та масивів Карпат. Фактично оцифровано вже всі офіційні марковані похідні маршрути, а також десятки немаркованих, але популярних серед туристів.

Кілька днів тому з’явилося оновлення для мобільного додатку “В Похід Карпатами”, в якому вбудовано цей каталог маршрутів. Маючи при собі мобільний телефон, любителі піших подорожей Карпатами зможуть обирати маршрут для походу. Додаток допоможе слідувати йому за допомогою карт.

Цікаво, що додаток, як і раніше, може повноцінно працювати без підключення до інтернету.

Коментар від розробника проєкту Романа Гелемб’юка:

Підтримка маршрутів була найбільш затребуваною функцією, відколи я випустив першу версію свого мобільного додатку. Про маршрути мене запитував кожен другий користувач додатку, з якими я спілкувався. Тепер це можливо.
Довелося займатися не тільки програмуванням, але і розробкою самих маршрутів так, щоб мобільний телефон вів туриста від автобусної чи залізничної зупинки по всьому маршруту і до повернення додому.”


За словами розробника, список із 100 маршрутів не є остаточним. Він очікує на рекомендації користувачів з описом нових цікавих пішохідних маршрутів. Додавати маршрути тепер легко, і вони автоматично синхронізуються на мобільні телефони користувачів додатку “В Похід Карпатами”.


Теги: