Голова ОДА сказав, за яких умов на Дністрі можуть з'явитися міні-ГЕС


Сьогодні, 12 лютого відбулося засідання комісії обласної ради з засідання постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Серед іншого, під час засідання комісії підняли питання про можливе будівництво каскаду ГЕС на Дністрі, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Коли говорять про міні-ГЕС на річках – означає, що десь у світі воно добре функціонує, але не в нас. Тому, як голова ОДА обіцяю, що будь-яке розміщення ГЕС буде тільки з погодження громадськості області та місцевих громад. Я зустрічався з представниками компаній, які хочуть будувати, на паперах все переконливо і екологічно чисто, але я їм сказав, що все вирішує громадськість. Такого не буде, що влада сприяє розміщенню, а громада проти", - запевнив голова ОДА Олег Гончарук.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що після будівництва ГЕС Дністер перетвориться на відстійник зі сміттям. Опісля стало відомо, що "Укргідроенерго" таки збирається до 2026 року збудувати каскад ГЕС на Дністрі.

До теми:

Каскад з шести ГЕС ціною «життя» екології та природних пам’яток Дністра

Екологи б’ють на сполох – будівництво ГЕС вб’є Дністер