Колишній головний лікар Франківська очолить Ворохтянську «Смерічку»


31 липня в департаменті охорони здоров’я ОДА відбувся конкурс на заміщення посади головного лікаря КЗ «Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій «Смерічка».

Одноголосним рішенням членів комісії переможцем визнано заступника голови обласної організації товариства Червоного Хреста України Ярослава Джигіту, пише Бліц-Інфо з посиланням на Фіртку

Слід відзначити, що протягом 2006–2007 років він працював головним лікарем Центральної міської клінічної лікарні, а в 2009–2011 роках очолював Медичний реабілітаційний центр МВС України “Кремінці”.

Нагадаємо, що раніше комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики обласної ради на своєму засіданні визнала звіт  головного лікаря «Ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка» Романа Мисюги незадовільним, після чого  його було звільнено з посади департаментом охорони здоров’я ОДА.

Як повідомляли журналісти Бліц-Інфо, екс-головний лікар намагався поновитися на посаді через суд, втім позов відхилили,

До теми: Представники прикарпатського санаторію кажуть, що головний лікар їм погрожував звільненням

Як відомо, наприкінці листопада 2016 року прокуратура заявила про те, що службові особи Ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка» та Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, зловживаючи своїм службовим становищем, необґрунтовано розробили на 2016 рік та затвердили кошторис доходів і видатків санаторію. Зокрема, вони збільшили витрати на оплату працівників санаторію за рахунок зменшення витрат на харчування осіб, які перебували на оздоровленні. Внаслідок таких зловживань, державним  інтересам заподіяно збитки на 360 тис. грн. Пізніше працівники ворохтянського санаторію "Смерічка" вимагали звільнити головного лікаря

До теми: Санаторій "Смерічка" оштрафували на 74 тисячі за непроведену індексацію

На Прикарпатті можуть закрити єдиний в області туберкульозний санаторій