Люди з Хоткевича знову прийшли на сесію через конфліктне будівництво


Сьогодні, 25 лютого розпочалась 37 сесія міської ради. На засіданні присутні 35 депутатів.

Перед початком розгляду питань порядку денного депутати вислухали звернення від франківців, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Вкотре на сесію прийшли мешканці будинку на вулиці Хоткевича, які виступають проти будівництва житлового комплексу для учасників АТО. Люди кажуть, що новобудова загрожує їх будинку, міським комунікаціям, а учасники АТО отримають там тільки 10% квартир. Тож мешканці вимагають зупинити будівництво на цій ділянці.

В Держархбудінспекції пояснили, що на ділянці зараз ведуться підготовчі, а не будівельні роботи. Оскільки власники земельної ділянки – Асоціація учасників АТО мають всі дозволи, вони нічого зробити не можуть.

Натомість сусіди майбутнього житлового комплексу почали погрожувати акцією громадянської непокори, якщо міська рада терміново не проголосує за скасування дозволу на будівництво.

Врешті депутати міської ради запропонували кілька варіантів виходу з ситуації. Зокрема, депутат Андрій Строїч, як варіант виходу з конфлікту запропонував створити тимчасову депутатську комісію для вирішення цього питання. Інший депутат – Роман Онуфріїв висловив пропозицію, щоб міська рада переглянула вільну смугу, яка є в тому районі і внесла зміни до ДПТ, щоб перенести два корпуси будинку туди.

Врешті після гарячого півторагодинного обговорення дійшли до компромісного рішення, що Держархбудінспекція дасть припис на припинення підготовчих робіт. Окрім того, з депутатів міської ради, представників архітектури, Держархбудінспекції створили спеціальну комісію. Головою обрали депутата, очільника земельної комісії Яблуня. Комісія спільно з мешканцями та учасниками АТО має напрацювати проєкт рішення щодо вирішення цього питання в правовому полі.

Мешканці погодилися на такий компроміс. Перше засідання комісії відбудеться сьогодні о 17 годині.

«Депутати несіть відповідальність за питання, які виносите на сесію. Чому міський голова має бути винен? Ви вносите, одноголосно підтримуєте, а потім люди приходять до мене», - підсумував міський голова.

До теми: Десятки атовців пішли до мера Франківська: хочуть будуватись на Хоткевича

Мер з атовцями і мешканцями домовились щодо умов будівництва на Хоткевича