Марцінків обіцяє Івано-Франківську ще один міст на Пасічну до кінця каденції


Влада Івано-Франківська розглядає можливість будівництва нового моста на "Пасічну".

Про це йшлося сьогодні, 15 березня на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, мова йде про будівництво моста на продовження вулиці Хіміків на Надрічну.

"Думаю настав час розпочати роботи щодо проектування та будівництва нового моста на "Пасічну". Цього року оголосимо тендер. Можливо виконавцями будуть навіть не українські фірми", - зауважив Марцінків.

Тож він просив фінансове управління передбачити резервні кошти на його будівництво.

"Я розумію що це грандіозне будівництво, але ще декілька років тому ніхто не вірив, що на "Пасічній" можна побудувати дитячий садочок за два роки. Вірю в те, що у цю каденцію ми міст побудуємо. Цей міст буде імені Миколи Івановича Вітенка. Вітенко має жити на цьому мості. І навіть якщо він нічого не зробить в історію цього міста Микола Іванович ввійде", - пожартував мер.

За словами очільника Івано-Франківська, орієнтовно вартість моста - 120 млн грн. 

Слід зауважити, що розмови про будівництво ще одного мосту на Пасічну тривають вже не перший рік. Раніше місто навіть виготовило проектно-кошторисну документацію на зведення автотранспортної магістралі, що має пройти за таким маршрутом: вулиця Івасюка - р. Бистриця Солотвинська (міст) - с. Клузів - Галицьке шосе. Втім, він би обійшовся місту у 650 млн.грн.