Міністр МВС Аваков подарував екс-віце-прем’єру Сичу незареєстровану зброю?


Сьогодні зранку до квартири колишнього віце-прем’єр-міністра, свободівця Олександра Сича постукали правоохоронці. Як виявилось, з метою обшуку.

Після огляду всіх кімнат, з помешкання Олександра Сича силовики вилучили флешку, де були фото з Майдану та нагородний пістолет. Зброю політик отримав з рук Міністра МВС Арсена Авакова з нагоди 50-ліття – 18 серпня 2014 року.

Про це Олександр Сич повідомив представникам ЗМІ під час прес-конференції.

«І, як сказали мені правоохоронці, пістолет у відповідній базі не значиться, хоча посвідчення і вся документація у мене теж була. Віддав разом з пістолетом, залишивши собі тільки копію посвідчення. Очевидно тепер Авакову самому доведеться давати пояснення своїм підлеглим, чому подарований ним пістолет був незареєстрований. Треба зазначити, що вилучено зброя аж ніяк не може мати стосунку до подій на Майдані. оскільки була вручена аж у серпні 2014. Але саме через розстріл Небесної сотні у мене проводили обшук. Це вказано у постанові суду», - зазначив свободівець, продемонтрувавши присутнім копію постанови та посвідчення на зброю.

У постанові йдеться про відеозапис кореспондента BBC, на якому видно відчинене вікно у номері 1132 на одинадцятому поверсі готелю “Україна”. І з якого начебто могли стріляли в людей та правоохоронців на Майдані.

“За таких обставин є достатні підстави вважати, що особи, які проживати у вказаний період у номерах 11-го поверху готелю можуть бути причетними до незаконного використання зброї”, — зачитав з документу Сич.

"Очевидно, це абсурд.Такі дії ніщо інше, як морально-психологічний тиск на свободівців. З однієї сторони, я радий, що справи проти вбивць Героїв Небесної Сотні тривають, але форма і ледь не намагання зробити із мене підозрюваного - вельми схоже на очевидне політичне замовлення. Ми незручні для наших колишніх партнерів, з якими разом скинули режим Януковича. "Свобода" відігравала роль стримуючого фактору в уряді проти відновлення нових-старих корупційних схем. Сьогодні ж нас намагаються вивести з колії, не допустити до місцевих органів влади або ж іще краще - взагалі заборонити як політичну силу. Проти одних порушено справи у зв'язку з подіями 31 серпня, проти інших - шукають інші формальні підстави з метою унеможливлення ведення нормальної передвиборчої кампанії. Я готовий зробити все від мене залежне, щоб справа про розстріли на Майдані рухалася вперед і всі винні були притягнуті до відповідальності. Втім, мені дивно, чому це робиться аж через два роки, напередодні виборів до місцевих рад", - прокоментував Олександр Сич.

Як зазначив наостанок заступник голови ВО "Свобода", 16 жовтня він має прибути на допит у Генпрокуратуру.

Варто зауважити, що сьогодні також було проведено обшук у квартирах свободівців Олега Панькевича та Ігора Янківа в рамках того ж кримінального провадження.

До слова, це вже далеко не перший обшук у помешканнях партійців ВО "Свобода". Міліція навіть завітала до колишньої дружини свободівця у Тисмениці, де той не живе вже 15 років.

Нагадаємо у п'ятницю на сесії Івано-Франківської облради фракція «Свободи» звернулась до центральної влади з вимогою припинити політичні репресії