Міська рада не проголосувала за передачу скандальної ділянки на Глібова під будівництво


Сьогодні, 24 травня продовжилась 12 сесія міської ради на якій серед іншого розглянули питання про виділення ділянки на вулиці Глібова, 15 під будівництво для учасників АТО.

Оскільки днями розгорівся скандал через цю землю, міська рада вирішила перш ніж приймати рішення, заслухати позицію обох сторін, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Першим надали слово голові Міської спілки учасників АТО Василю Андріїву.

«Ми подалися на землю по вулиці Галицькій оскільки у кадастровій карті вона була вільною. Проте за місяць дізналися, що землю обробляє сім’я Когучів. Тож ми приїхали подивитися що там і до чого. Поспілкувалися з ними, розповіли про свій проект. Сім’я захотіла ряд житлових площ в обмін на ділянку і гарантом мав виступити міський голова. Ми домовились, проте наступного дня коли приїхали озвучити домовленість, втрутився син який заявив, що земля коштує кілька тисяч доларів і він скасовує домовленість. Ми не хочемо, щоб якась третя сторона ганьбила нас. Тому ми відмовляємось від цієї землі», - заявив Андріїв.

Атовець вважає, що третя сторона вирішила всіх зганьбити заради власного збагачення на будівництві.

"Я хочу звернутися до третьої сторони - майте совість. Ви свої надприбутки на той світ не заберете», - сказав голова спілки.

На це депутати поцікавились про кого саме йде мова. Андріїв пояснив, що зараз вони перевіряють інфомацію і коли будуть мати докази - озвучать ім’я.

У свою чергу міський голова Руслан Марцінків звернувся до управління земельних відносин з проханням детальніше опрацьовувати питання, адже це не перший випадок, коли коли ділянки виявляються зайнятими. Окремо мер попросив Спілку підтримати у своєму проекті і афганців. В той же час секретар міської ради поцікавилась, чи атовці прийняли рішення щодо пропозиції виділити кілька квартир для дітей з ДЦП та психічними розладами. Андріїв підтвердив, що на зборах всі одноголосно підтримали цю пропозицію.

Опісля дали слово іншій стороні конфлікту - франківчанці Анні Когуч, щоб вона озвучила свою позицію. Жінка дуже емоційно попросила дати їй дозвіл на приватизацію землі. Каже, вони від дідів-прадідів обробляли цю ділянку, тож вона належить їм.

Тоді мер поцікавився чи правда, що атовці їм пропонували трикімнатну та двокімнатну квартири для дітей та особняк для неї з чоловіком «під ключ» за цю ділянку. І зауважив, що це дуже хороша пропозиція.

«Так, вони казали, але нас на подвір’ї живе чотири сім’ї», - відповіла Когуч.

Заслухавши всі сторони, депутати приступили до голосування. Проте і тут рішення вдалося прийняти тільки з третього разу. Проект рішення не набрав достатньої кількості голосів, тож ділянка залишилась вільною. Мешканці Глібова, які прийшли підтримати Когучів з плакатами, зустріли рішення оваціями.

До теми: Прокуратура Франківська обіцяє довести до суду хоч одну справу щодо ігрових автоматів

Прокурор Івано-Франківська каже, що вони відкрили провадження проти обох учасників бійки на Макогона