Міський голова обіцяє тимчасову комісію щодо будівництва нардепа Солов'я


Сьогодні, 8 серпня депутат Івано-Франківської міської ради від БПП Андріан Волгін прикував себе кайданками до батареї у кабінеті міського голови.

Каже, змушений це робити аби зупинити будівництво апартаментів на міському озері. Обіцяє не піти з кабінету, поки юридичний відділ  не підготує до суду позов щодо розірвання договору оренди ділянки, на якій ведуться будівельні роботи.

Міський голова Руслан Марцінків натомість каже, що все має бути у рамках чинного законнодавства.

"Хочу нагадати громадськості й самому Волгіну, що він є депутатом міської ради. Більш того, є членом депутатської земельної комісії. Тому для того, щоб вирішувати земельні питання, йому зовсім не обов’язково робити шоу у моєму кабінеті. У нього є інші важелі впливу на цю ситуацію, у полі закону та здорового глузду. Хочу зауважити, що з питанням цього будівництва вже давно працює УЗЕ та Держбудінспекція. Все має бути в межах чинного законодавства, не я давав дозвіл на будівництво, але за моїм дорученням, управління земельних ресурсів має вивчити та перевірити це питання та доповісти про результати на сесії 30 серпня. А також я ініціюю створення тимчасової контрольної комісії ради для вирішення цього питання в рамках закону", - написав Марцінків на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Слід зауважити, будівництво веде родина народного депутата і однопартійця Волгіна Юрія Солов'я. Ділянку, де зараз триває будівництво, надавали в оренду терміном на 5 років для паркінгу біля готельно-відпочинкового комплексу. Пізніше цільове призначення змінили під будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Далі - отримали містобудівні умови та обмеження на реконструкцію готельно-відпочинкового комплексу з добудовою. Натомість Волгін впевнений, що зараз там зводять житловий будинок з елітними апартаментами.

Як відомо, під час сесії міськради у червні  Андріан Волгін пообіцяв перекрити дорогу через будову біля міського озера, яку напряму пов'язують з родиною нардепа-однопартійця Юрія Солов'я.Мова йде про комплекс апартаментів, які зводять біля вже діючого готелю. Натомість у Рейкарц Парк Готелі дії депутата міськради називають тиском та "рейдерством". Тож минулого тижня Волгін зібрав прес-конференцію де пообіцяв зупинити будову Солов'я біля озера.