Політично-будівельний конфлікт: Волгін обіцяє зупинити будову Солов'я біля озера


Сьогодні, 3 серпня депутат Івано-Франківської міської ради від БПП Андріана Волгіна дав прес-конференцію для ЗМІ щодо забудови на міському озері, до якої причетна родина нардепа Юрія Солов"я.

Як відомо, під час сесії міськради у червні  Андріан Волгін пообіцяв перекрити дорогу через будову біля міського озера, яку напряму пов'язують з родиною нардепа-однопартійця Юрія Солов'я. Мова йде про комплекс апартаментів, які зводять біля вже діючого готелю. Натомість у Рейкарц Парк Готелі дії депутата міськради називають тиском та "рейдерством".

Тож сьогодні Волгін зібрав журналістів, аби доказати, що його претензії щодо незаконності будівнитцва не безпідставні. Каже, ніяких претензій до готелю і працівників у нього немає і його роботі не перешкоджає.

"Я маю докази, що будівництво незаконне. Але вони називають мене за це рейдером. Хоча тут мова йде про нецільове використання землі, наданої в оренду та незаконне захоплення землі 19 соток біля парк Готелю. Але поки я писав звернення у прокуратуру, засідали тимчасові комісії будова виросла з одного поверху до чотирьох з половиною. Це за місяць", - зазначає депутат.

На підтвердження своїх слів Волгін показує відповіді на депутатські запити, витяги, фото та документи. Каже, ділянку, де зараз триває будівництво, надавали в оренду терміном на 5 років для паркінгу біля готельно-відпочинкового комплексу.

"Це було її цільове призначення. Та потім цільове призначення змінили під будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. І вони отримали містобудівні умови та обмеження на реконструкцію готельно-відпочинкового комплексу з добудовою. Але яка може реконструкція, якщо там взагалі нічого не було, лиш спортмайданчики?", - наголошує депутат.

Водночас, Волгін впевнений, що ніякого готелю тут не буде, а насправді зводять багатоповерховий житловий будинок з елітними апартаментами. 

"Мені всі кажуть, що ніхто це не зупинить, бо будує нардеп Соловей. Але не може так бути, аби гроші вирішували все. Має це колись закінчитись. Я не більше буду чекати, а буду діяти. Зараз основна моя вимога - юрвідділ має подати до суду з вимогою розірвати договір оренди через нецільове використання землі", - каже Андріан Волгін.

До слова, Андріан Волгін зазначив, що свого часу він пообіцяв не згадувати прізвище Солов'я, якщо там збудують невеликий готельчик. Але побачивши темпи і масштаби будівництва вирішив не мовчати.

Слід зауважити, на прес-конференцію також прийшли представники Парк Готелю. Вони запевняють, що будуть коплекс готельних апартаментів і мають на це всі відповідні документи. А увагу Андріана Волгіна до цієї забудови вважають вибірковою. Мовляв, проти інших забудов він не виступає. Волгін ж переконує, що ніякої вибірковості немає. І обурений, що його називають рейдером.

До теми: Сім'я нардепа Солов'я будує комплекс апартаментів біля міського озера?

Депутат міськради обіцяє перекрити дорогу через будову нардепа-однопартійця