Міст не дорожчає: В УКБ пояснили, що за додаткова угода на 58 мільйонів


У середу, 3 жовтня на сайті Prozorro опублікували інформацію про укладання угоди на додаткові роботи з будівництва нового моста на Пасічну.

Інформація відразу викликала обурення в соцмережі, інформує Бліц-Інфо.

"Додаткові роботи з будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська. А саме: 58 345 936,70 грн, участь у торгах взяли аж... один учасник. Немає коштів на зарплати освітянам та медикам. Відсутні кошти на автономне незалежне опалення в пологовому. Проте міст може подорожчати на 58 мільйоні і на це кошти - є", - написав франківець Назар Смольнеков‎.

Втім, як повідомив у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо начальник УКБ Роман Галіпчак, ні про яке здорожчання мосту не йдеться.

"Згідно проекту, вартість мосту 212 мільйонів. І сума не змінюється. Просто по першому проекту були забивні палі, але коли ми почали їх бити, то побачили, що не можемо вийти на відмітку посадки паль, через тугий грунт. Тож перейшли на бурозабивні палі. Це і є додаткові роботи, про які йдеться в угоді. Ми не виходимо за межі кошторисної вартості", - пояснив Галіпчак. 

За словами очільника УКБ, сама конструкція мосту сталезалізобетонна з залізобетонними опорами і сталевою конструкцією балок. Замінили тільки покриття. 

"Оскільки у нас сейсмічно активний район, довелося перейти на бурозабивні палі. Сталеві конструкції мосту так і залишились, тільки ми зверху кидаємо металеву ортотропну плиту замість бетонної армованої. Така кострукція буде краще себе поводити в наших умовах", - запевняє Роман Галіпчак.

Що ж стосується самих робіт, то начальник УКП каже, що вони тривають згідно плану. Всі опори готові, зараз йде обваловка, завозяться металоконструкції для подальшого з'єднання на об'єкті.  

До теми: У мерії замовили проектно-кошторисну документацію на транспортну розв’язку моста

В мерії представили проект та розповіли про стан будівництва нового мосту в Пасічній

Міст на Пасічну подорожчав до 212 мільйонів

Як у Франківську триває будівництво нового мосту