На дорожню інфраструктуру Прикарпаття виділять 14 мільйонів із проголосованих 21


Сьогодні, 11 січня напередодні сесії облради в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

На засідання не з'явилися два члени комісії. У порядок денний винесено три питання. Зокрема, про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік, про Положення постійних комісій облради та третє питання – різне, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директора департаменту фінансів ОДА Галини Карп бюджет прийнятий обласною радою відрізняється від державного бюджету, тож потрібно внести зміни. Загалом обласний бюджет зросте на 20%. Однак, є й негативні моменти для бюджету, оскільки вилучаються різноманітні субвенції, зокрема про виплату пільг на перевезення. Окрім того, обласний бюджет недоотримає від екологічного податку 111 мільйонів гривень. Ці кошти потрібно все ж десь знайти. Ще 1,5 мільйони необхідні для встановлення електронної системи голосування.

Що стосується будівництва  та ремонту доріг, то із запланованих 21 мільйону на Прикарпаття виділять тільки 14. Однак недовистачаючі кошти можна буде збалансувати долучивши до цього кошти з інших видатків.

Загалом видатки про програмах зменшуються на 55,1 мільйона.

Опісля заступник голови облради Василь Гладій, повідомив депутатам, що  у минулому скликанні було 12 положень про роботу комісій. Натомість зараз пропонується створити одну, яка міститиме 21 статтю. Тож він зачитав членам комітету про повноваження даної комісії.

До теми: На дорожню галузь Прикарпаття у 2016 заплановано 21 млн. грн. Депутатська комісія хоче 50

Івано-Франківська облрада прийняла бюджет на наступний рік