На Прикарпатті затримали злодіїв, підозрюваних у 6 крадіжках з церков


Повідомлення про крадіжки з церков до правоохоронців надходили з жовтня минулого року. В ході проведення розшукових заходів оперативники викрили та затримали двох підозрюваних, які причетні до, як наразі встановлено, 6 крадіжок, вчинених у селах Калуського району.

Оперативними працівниками Калуського відділу поліції зловмисників було встановлено та затримано. Ними виявились 32-річний уродженець Тернопільської області та 19-річний житель Калущини. На даний час в місцевому суді стосовно молодшого з них слухається справа за раніше скоєну крадіжку, пише прес-служба прикарпатської поліції.

В ході проведення слідчих дій правоохоронцями було встановлено, що зловмисники ведуть антисоціальний спосіб життя та зловживають спиртними напоями. У такий спосіб, нехтуючи принципами християнської моралі, оскверняючи Божі храми, вони намагались підзаробити на алкоголь.

Встановлено, що крадіжки зловмисники скоювали переважно в нічний час. Шляхом пошкодження вхідних дверей, підозрювані проникали в церкви, звідки викрадали грошові кошти, церковну атрибутику, тощо. Викрадені речі одразу ж збували, а виручені кошти пропивали.

Зловмисників затримано, їм оголошено про підозру у скоєнні злочинів та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території Івано-Франківської області.

За усіма цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.