Нардеп Лещенко визнав, що помилився щодо екс-депутата Івано-Франківської облради


На початку тижня відбулися обшуки одразу у трьох заступників лідера ВО "Свобода" екс-віце-прем'єр-міністра України Олександра Сича в Івано-Франківську, Олега Панькевича у Бродах на Львівщині та Ігоря Янківа у Львові.

Як виявилось, підставою для обшуку стала ухвала Печерського районного суду міста Києва від 24 вересня 2015 року. А слідчі дії здійснюються по кримінальній справі, відкритій генеральним прокурором режиму Януковича у січні 2014 року.

А вже наступного дня нардеп від БПП Сергій Лещенко заявив, що обшуки були неспроста, адже у номері із відкритим вікном проживав свободівець Ігор Янків.

"У номері 1132 проживав депутат Ігор Янків. Сусідами екс-депутата Янківа на 11 поверсі готелю Україна були тодішні нардепи-свободівці Панькевич та Сич. Деталь, про яку мало хто знає: колишній депутат Янків є майстром спорту і інструктором зі стрільби. З цієї причини у них трьох і був проведений обшук", - написав тоді Лещенко.

Щоправда, за кілька годин інформацію про таку "важливу" деталь депутат виправив, додовши "за інформацією джерела". Чим сам і підтвердив безглуздість озвученої версії. Адже виявилось, що Ігор Янків і  справді майстер спорту. Але з ... шахів. Хоча й викладає на кафедрі, що має назву "Стрільби і технічних видів спорту". Тим не менш, викладання дисципліни "Шахи" аж ніяк не дає підстав вважати його іструктором зі стрільби. 

А вже вчора, Лещенко спростував раніше оприлюднену інформацію.

"Цього тижня мною було оприлюднено інформацію, щодо обставин обшуку в народного депутата 7-го скликання від партії «Свобода» Ігоря Янківа. Підставою для обшуку в пана Янківа було те, що з вікна його депутатського номера в готелі «Україна» 20 лютого 2014 року було здійснено постріл, про що стверджує журналіст каналу ВВС Габріель Гейтхауз. Моїми джерелами було надано недостовірну інформацію, оприлюднену мною на сторінці у фейсбук, що пан Янків є майстром спорту та інструктором зі стрільби. Оскільки на пана Янківа зареєстровано зброю карабін Форт-202 та рушницю МР-27М, це посилило хибний висновок. Насправді Ігор Янків є старшим викладачем кафедри стрільби та технічних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури, однак викладає дисципліну шахи. Для мене є важливим встановлення істини, тому я приношу вибачення Ігорю Янківу та виборцям ВО «Свобода» за поширення недостовірної інформації щодо його роботи як інструктора зі стрільби в Львівському державному університеті фізичної культури. Вважаю за необхідне опублікувати це спростування до проведення виборів, аби оприлюднена інформація не лягала плямою на партію «Свобода» в ході виборів", - зазначив Сергій Лещенко.

Насамкінець політик висловив сподівання, що зрештою суспільство дізнається істину щодо злочинів на Майдані.

Нагадаємо, Ігор Янків був депутатом Івано-Франківської обласної ради у 2010-2012 роках до обрання до парламенту. 

До теми: «Апогей тупості та маразму»: Як соцмережі зреагували на заяви про причетність свободівців до розстрілів на Майдані