Найкрасивіші природні тунелі та коридори світу


Крізь них хочеться пройти. Або зупинитися, роззявивши рот.

Природа прекрасна, але немає нічого чарівнішого, ніж опинитися під покровом дерев у формі живого тунелю. Сформувався він природним шляхом, або з невеликою допомогою талановитих садівників. Коридор з дерев зачарує кожного, кому пощастить пройтися поміж його зелених гілок, пише ВСВІТІ.

Ми зібрали для вас найкрасивіші тунелі, які так і манять прогулятися ними.

Темний глухий кут, Північна Ірландія

Загадковий тунель з Північної Ірландії ніби зійшов з обкладинки старої книги. Джеймс Стюарт посадив буки ще в 18-му столітті, щоб справляти враження на гостей на під’їзді до свого будинку Грейсхіл.

Дорога в Халнакер, Великобританія

Цей справді казковий тунель знаходиться недалеко від містечка Халнакер, графство Сассекс, Англія. Він користується неймовірною популярністю серед фотографів, що зовсім не дивно.

Тунель з сакури, Японія

Тунель кохання, Україна

Бамбукова стежка, Японія

Бамбуковий гай в районі міста Кіото в Японії – місце, повне умиротворення і таємничості. Через нього веде мальовнича доріжка довжиною 300 метрів, відгороджена парканом зі стебел дерев.

Старий гай, Нідерланди

Багряний тунель, Південна Африка

Якщо ви любите бузковий колір – цей тунель для вас! У Йоганнесбурзі знаходиться створений руками людини ліс з понад 10 мільйонів дерев. Тропічні дерева, в тому числі 49 видів Джакаранда. У жовтні, коли вони цвітуть, земля покривається синіми і бузковими пелюстками.

Осінній пейзаж, Польща

Квіти гліцинії, Японія

Прогулюючись цим тунелем з гліциній можна відчути себе справжньою королівською особою. Квіти гліцинії, що звисають гронами, як виноград, починають цвісти, як тільки відцвітають вишні. Щовесни японці святкують фестиваль гліциній в Токіо.

Тунель з верболозу, Великобританія

У англійському маєтку Боднантов розташовується арка Laburnum. Можливо, коли-небудь вона і була просто аркою. Тепер це справжній тунель, довжиною 55 метрів, суцільно вкритий квітучими «золотими» сережками.

Парк «Франциско Альварадо», Коста-Ріка

У Коста-Ріці знаходиться фігурний парк Франциско Альварадо, названий іменем філіппінського письменника. Його творець – ландшафтний дизайнер Бренес – прославився тим, що створив тунель, використовуючи тільки садові ножиці.

Кипарисовий тунель, США

Станція в Чінхе, Південна Корея

Вулиця в Бонні, Німеччина

Ця вуличка в Бонні всього на два тижні в році перетворюється в одну з найромантичніших алей із квітучої вишні. Тут досить жвавий трафік, але фотографу вдалося зловити той самий момент, коли в окрузі не виявилося нікого.

Вулиця в місті Порту-Алегрі, Бразилія

 У бразильському місті Порту-Алегрі знаходиться вулиця, яка гідна титулу одного з найкрасивіших авеню в світі. Високі ряди розлогих тіпуан по обидва боки дороги створюють зелений склепінчастий коридор, який схожий на міфічний ліс.

Дерева гінкго, Японія

 Дерева Гингко Билоба – одні з найбільш шанованих в Японії. Деякі з цих дерев перенесли атомне бомбардування в Хіросімі. Їх називають «символом надії» або «живими копалинами».