Новий міст на Пасічну вартуватиме місту близько 300 мільйонів гривень


В Івано-Франківську розробили три проекти нового моста через Бистрицю Солотвинську в районі вулиць Хіміків – Надрічна.

Про це йшлося сьогодні, 22 серпня на щотижневій оперативній нараді у міського голови, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами керівника управління капітального будівництва Миколи Ковальчука, проекти не надто сильно відрізняються у вартості та довжині.

А саме, сталевозалізобетонний варіант вартістю 323 мільйони, залізобетонний – 257 мільйонів та монолітнозалізобетонний – 305 мільйонів.

Він додав, що для будівництва монолітно-залізобетонного варіанту потрібно закуповувати елементи, що не виробляються в Україні. Найпростіший та найкращий варіант, за словами Ковальчука, є перший – сталевозалізобетонний.

«Наші проектанти також повинні прорахувати скільки коштуватиме роботи з розворотним кільцем та вулицею Хіміків», - підсумував Ковальчук.

Як відомо, наріжний камінь під новий міст на Пасічну урочисто заклали на початку травня. Міський голова Руслан Марцінків тоді запевнив, що вже восени буде оголошено тендер на проведення будівельних робіт.  А саме будівництво планують розпочати наступного року.

Нагадаємо, розмови про будівництво ще одного мосту на Пасічну тривають вже не перший рік. Раніше місто навіть виготовило проектно-кошторисну документацію на зведення автотранспортної магістралі, що має пройти за таким маршрутом: вулиця Івасюка - р. Бистриця Солотвинська (міст) - с. Клузів - Галицьке шосе. Втім, він би обійшовся місту у 650 млн.грн. Наразі на Пасічну веде лиш один міст, що значно ускладнює рух в тому напрямяку

До теми: Марцінків обіцяє Івано-Франківську ще один міст на Пасічну до кінця каденції

Кошти з перевиконання міського бюджету підуть на будівництво нового пасічнянського мосту