Новий очільник Івано-Франківська анонсував реформу ЄРЦ


Свободівець Руслан Марцінків, що здобув перемогу під час другого туру з виборів міського голови Івано-Франківська розповів представникам ЗМІ про перші кроки на новій посаді.

Серед іншого, анонсував реформування Єдиного розрахункового центру, на роботу якого так часто нарікають іванофранківці. І навіть збирають підписи під петицією щодо його ліквідації.

"Одним із перших рішень буде стосуватись саме реформи ЄРЦ. Однозначно, його робота не буде такою, як є зараз. Можу сказати, що я вже приблизно бачу концепсію цієї реформи і найближчим часом її буде оприлюднено для оцінки громадськості. Вважаю, що перш за все ЄРЦ має працювати для громади і вести зрозумілий діалог з людьми", - зауважив Руслан Марцінків.

Переможець мерських перегонів зауважив, що для реалізації значної частини комунальних програм типу утеплення будинків чи капремонту дахів потрібно думати над залученням інвестиції та грантів.

"Окрім того, зараз змінилося законодавство і мешканцям доведеться до 1 липня наступного року самостійно визначати собі управителя. Тому треба прикласти зусилля, аби був ринок управителів і франківці мали з чого вибирати. Коли буде призначеного першого заступника, який і відповідатиме за цей напрямок, ми разом з ним презентуємо цю реформу", - пояснив свободівець.

До теми: Новообраний мер Франківська обіцяє призначати на посади тільки фахівців

Марцінків обіцяє звільнити "бідного" чиновника, який отримав півмільйона на покращення житлових умов

Новообраний очільник Івано-Франківська каже, що готовий працювати з усіма політсилами в міськраді