Олександр Сич поділився підозрами щодо причин його допиту в Генпрокуратурі


Сьогодні, 16 жовтня екс-віце-прем'єр-міністр України, заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич побував на допиті в Генеральній прокуратурі.

Як відомо, після ранкового обшуку 12 жовтня Сичу було вручено повістку на допит щодо розстрілу Небесної сотні. А сам обшук проводився згідно ухвали Печерського суду щодо розстрілу майданівців. Як вказано у документі, підписаного одіозним суддею Карабанем,Олександр Сич проживав під час подій на Майдані у готелі Україна на одинадцятому поверсі. А під час розстрілу Небесної сотні, у сусідньому номері було відчинене вікно, що дає підстави думати ніби політик "може бути причетним до незаконного використання зброї" в той час, коли 20 лютого 2014 р. в центральній частині Києва "до цивільних осіб та працівників правоохоронних органів застосовувалася вогнепальна зброя»

Тож, після півторагодинного допиту франківець Олександр Сич у телефонній розмові поділився з кореспондентом Бліц-Інфо думками з якого приводу його було викликано у Генпрокуратуру. Як зазначив свободівець, згідно закону він не може розповідати про що питав слідчий.

«Водночас, можу сказати, що допит пройшов в коректній атмосфері та згідно процедури. Якщо загалом і без деталей, то слідчого цікавили обставини подій на Майдані того трагічного дня. Але я не думаю, що слідчі переслідували за мету скористатись нашими свідченнями у розслідуванні справи про вбивства майданівців. Як на мене, то притягнення свободівців у ролі свідків по такому епізоду – це тільки привід. Британський журналіст російського бюро ВВС показав просто відкрите вікно. Там немає ані пострілу, ані спалаху… Таких вікон у готелі було десятки. І це зробити приводом для того, щоб викликати народних депутатів від «Свободи» і допитувати їх? Це повний абсурд. Виникають  думки, що ніякого намагання добратися до правди немає. Є просто бажання кинути тінь на «Свободу». Щоб в очах людей напередодні виборів показати, що "Свобода" там чимось недобрим причетна. Таке враження, що всі сюжети, фото, відео з Майдану достеменно дослідженні і залишилось тільки опитати всіх людей, які були на Майдані чи жили в сусідніх будинках. Але те, що можу сказати я, також можуть сказати сотні тих, щоб були на Майдані. Тому насправді думаю, що коли мене, Панькевича і Янківа кличуть на допит, то шукають не правду, а причину", - резюмував Олександр Сич. 

Тим не менш, наголосив екс-віце-прем'єр, він готовий надати будь-яку допомогу, аби розслідувати вбивство Небесної сотні.

Та, за словами політика, на наступний допит його не запрошували. Також найближчим часом пообіцяли повернути вилучені у нього предмети - нагородний пістолет та флешку. А на запитання, чи, на його думку, можливі ще якість справи щодо свободівців, Сич відповів жартома.

“Казав Мохник, що там вже ніби справу відкрили про вбивство Аскольда і Діра”, - пожартував політик.

Нагадаємо, цієї неділі прикарпатські свободівці зберуться на мирну акцію протесту проти політичного цькування.

До теми: Прикарпатські депутати звернулися до центральної влади через обшуки в Сича