Прикарпатські депутати звернулися до центральної влади через обшуки в Сича


В Івано-Франківську розпочали друге пленарне засідання 39 сесії облради. На початку роботи депутат Ігор Дейчаківський зачитав звернення щодо недопущення політичних переслідувань.

Воно адресоване до президента України П.Порошенка, голови ВР України В.Гройсмана, Прем’єр-міністра України А.Яценюка, генерального прокурора В.Шокіна, керівника СБУ В.Грицака та міністра МВС А. Авакова, інфрмує кореспондент Бліц-Інфо.

депутатів Івано-Франківської обласної ради викликає занепокоєння та вважаємо неприйнятними факти необгрунтованого тиску, що здійснюється силовими структурами по відношенню до нашого колеги, депутата Івано-Франківського обласної ради 6-го демократичного скликаннявід ВО "Свобода", колишнього голови обласної ради, екс-віце-прем'єр-міністра України Сича Олександра Максимовича", - зазначив Дейчаківський.

"Проведений 12 жовтня 2015 року у відповідності до рішення горезвісного Печерського районного суду міста Києва обшук помешкання сім’ї Олександра Сича, виклик його на допит  в Генеральну прокуратуру України, як і сам характер висунутої підозри в можливому незаконному використанні зброї, набувають ознак відвертого політичного цькування. Принижують гідність та посягають на репутацію особи, яка користується беззаперечним авторитетом серед мешканців краю. Дивною, якщо і не зовсім абсурдною є логіка правоохоронців. Олександра Сича, людину, яка з перших днів Революції гідності була активним учасником столичного Майдану , пліч-о-пліч з мільйонами українців боролася з режимом Януковича, допитують у справі про розстріл Небесної Сотні. Лише через те, що один із тележурналістів зняв відчинене вікно на 11 поверсі готелю Україна, оскільки з цього вікна гіпотетично могли здійснюватися постріли.  Олександр Сич проживаючи на цьому ж поверсі готелю, міг на думку слідства бути причетним, або володіти інформацією з приводу вчинених так званих злочинів.

Виходячи із вищезазначеного та результатів проведеного обшуку вимагаємо справедливого і неупередженого розгляду кримінального провадження. Закликаємо органи правопорядку, судові інстанції та керівництво України утримуватися від спекуляцій, самодурства.  Зняти невмотивовані підозри з патріотів і перейти до публічного, незаангажованого заслуховування, встановлення та якнайскорішого притягнення до відповідальності реальних винуватців розстрілу Небесної Сотні. Слава Україні!" , - йдеться у зверненні.

Підтримали звернення 72 депутати із 77 присутніх.

Як відомо,  12 жовтня в Олександра Сича провели обшук та вилучили фото з Майдану і нагородний пістолет від Авакова. Також Сичу було вручено повістку на допит щодо розстрілу Небесної сотні. А сам обшук проводиться згідно ухвали Печерського суду щодо розстрілу майданівців. Як вказано у документі, підписаного одіозним суддею Карабанем, Олександр Сич проживав під час подій на Майдані у готелі Україна на одинадцятому поверсі. Під час розстрілу Небесної сотні, у сусідньому номері було відчинене вікно, що дає підстави думати, що політик "може бути причетним до незаконного використання зброї" в той час, коли 20 лютого 2014 р. в центральній частині Києва "до цивільних осіб та працівників правоохоронних органів застосовувалася вогнепальна зброя".

Натомість екс-віце-прем’єр-міністр вважає обшуки у свободівців спробою морально-психологічного тиску та намаганням вибити їх із передвиборчої «колії».

До теми: Прикарпатські свободівці вимагають у центральної влади припинити політичні репресії

Міністр МВС Аваков подарував екс-віце-прем’єру Сичу незареєстровану зброю?

Депутат Івано-Франківської облради Манолій Піцуряк: Мені стає страшно