Олександр Сич вважає обшук у своїй квартирі спробою психологічного тиску


Екс-віце-прем’єр-міністр Олександр Сич вважає обшуки у свободівців спробою морально-психологічного тиску та намаганням вибити їх із передвиборчої «колії».

Таку думку Олександр Сич висловив під час розмови з кореспондентом Бліц-Інфо.

«Бо одну частину  свободівців пресують по «дутій» справі 31 серпня, а іншу, не знайшли до чого прив’язати, як до подій на Майдані. Причому, ця справа була відкрита ще попередником Авакова і ставлеником Януковича Захарченком. Фактично, проти майданців. Тож, очевидно, що це ніщо інше, як спроба морально-психологічного тиску. Все, аби вибити свободівців із колії і не дати їм можливості ефективно взяти участь у передвиборчому процесі... З однієї сторони, я радий, що справи проти вбивць Героїв Небесної Сотні тривають, але форма і ледь не намагання зробити із мене підозрюваного - вельми схоже на очевидне політичне замовлення. Ми незручні для наших колишніх партнерів, з якими разом скинули режим Януковича. "Свобода" відігравала роль стримуючого фактору в уряді проти відновлення нових-старих корупційних схем. Сьогодні ж нас намагаються вивести з колії, не допустити до місцевих органів влади або ж ще краще - взагалі заборонити як політичну силу», - впевнений Сич.

Нагадаємо, зранку 12 жовтня до квартири Олександра Сича на Пасічній "завітали" правоохоронці.  Як виявилось, обшук проводиться згідно ухвали Печерського суду згідно справи, відкритої ще при режимі Януковича 20 січня 2014 року. Після майже трьохгодинного обшуку, група правоохоронців покинула квартиру, вилучивши фото з Майдану та іменний пістолет від Авакова. 

Варто зауважити, що сьогодні також було проведено обшук у квартирі заступників голови ВО "Свобода" Олега Панькевича та Ігора Янківа в рамках того ж кримінального провадження, порушеного в січні 2014 року.

До слова, це вже далеко не перший обшук у помешканнях партійців ВО "Свобода". Міліція навіть завітала до колишньої дружини свободівця у Тисмениці, де той не живе вже 15 років.

Нагадаємо у п'ятницю на сесії Івано-Франківської облради фракція «Свободи» звернулась до центральної влади з вимогою припинити політичні репресії