Поліція: Сержант ЗСУ підірвав гранату біля кафе через ревнощі


Увечері, 20 травня у селі Лісна Тарновиця на Надвірнянщині поблизу кафе у запалі суперечки чоловік кинув у бік місцевих жителів ручну осколкову гранату. Внаслідок вибуху дев’ятеро людей дістали поранення різних ступенів тяжкості.

За словами начальника кримінальної поліції ГУНП в Івано-Франківській області полковника поліції Ігоря Баб'юка, о 20:30 на 102 надійшов виклик від жінки, яка повідомила про те, що б'ють її співмешканця. Поки в село їхала поліція надійшов інший дзвінок - про вибух гранати.

"Військовослужбовець - уродженець Донеччини, боєць 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Нещодавно бригада повернулась зі сходу на ротацію, а бійці пішли у відпустку", - каже Баб'юк.

Правоохоронець зазначив, що конфлікт виник через ревнощі. За попередньою інформацією, 25-хлопець кинув гранату "Ф-1" на землю поблизу входу до кафе "Павутина".

Внаслідок вибуху постраждало 9 осіб, їх доставлено до медичного закладу із осколковими пораненнями. Серед них і співмешканка військового, яка може втратити око. Окрім того, один з постраждалих перебуває у важкому стані. Сам підривник не постраждав.

"Це просто чудо, якщо це була граната "Ф-1" - там мало бути дев'ять трупів", - наголосив правоохоронець.

У помешканні жінки, де проживав військовий поліцейські також вилучили газовий пістолет, набої до автоматичної зброї та три тротилові шашки.

За словами військового прокурора Івано-Франківського гарнізону полковника юстиції Олександра Солдатова, наразі намагаються дізнатись, як сержант привіз зі сходу зброю.

Чоловіка  затримали у порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину передбаченого ч.2 ст.15 (Замах на злочин) та ч.2 (п.1, 2) ст. 115 (Умисне вбивство) ККУ та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До теми: У прикарпаському селі сержант ЗСУ кинув гранату: Поранені 9 людей

Через гранату на Франківщині Полторак обіцяє посилити контроль за виїздом бійців з фронту

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!