Професійні документалісти вчитимуть франківців знімати кіно про свої райони


Громадська організація "Кінороби" оголосила конкурс на написання сценаріїв про людей, місця чи події з районів Івано-Франківська та їх подальшу екранізацію під супроводом професійних менторів-документалістів.
Ви знайомі з цікавою людиною, у вашому дворі мешканці спільно і з користю проводять вільний час, чи можливо у вашому районі відбулась якась визначна подія? Ррозкажіть про це всьому місту. Для цього необов'язково мати відповідний досвід чи дорогу техніку. Потрібно тільки взяти участь у проекті "Битва районів", інформує Бліц-Інфо.
 
Професіонали кіноіндустрії навчать п'ятьох конкурсантів знімати документальні фільми і допоможуть з ротацією стрічок на місцевих телеканалах Івано-Франквіська і області, а також з просуванням на фестивалі.
 
Щоб спробувати свої сили в кіноіндустрії та реалізувати цікаві ідеї необхідно тільки до 5 вересня подати заявку. Для цього: 
 
1) Сформулюйте ідею свого документального фільму. Додайте до заявки фото-/відео-матеріали,  які стосуються Вашої історії. Залийте документ з описом Вашої ідеї та всі матеріали на файлообмінник.

2) Запишіть коротке відео-звернення у довільнійформі: розкажіть про себе, про свій 
досвід в аудіо-візуальній сфері (якщо такий є) та чому хочете взяти участь у проекті.

3) Додайте посилання на файлообмінник з Вашими файлами до форми реєстрації в графі "Посилання на матеріали"
 
Варто зауважати, що менторами проекту виступлять знані кіно-продюсери, режисери, сценаристи та оператори. Зокрема, Максим Руденко - кінооператор, документаліст; Надія Парфан - режисерка, культуролог, громадська активістка, кураторка незалежних культурних проектів, кураторка Porto Franko Music Docs, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86" в місті Славутич; Олександр Брагін - режисер, телесценарист, автор «Студії Квартал 95», основна діяльність якого пов'язана із гумористичними проектами; Тарас Дронь - режисер музичних кліпів, реклами, короткометражок, корпоративних фільмів в Україні, Франції, Польщі, призер Міжнародного фестивалю документального кіно IDFA в Амстердамі, засновник львівської студії-рентал Nord Production; Анна Корж -випускниця Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого, кафедра режисури телебачення. Представляла українську кіношколу в Сербії Interaction/Interdoc-2016 (літня кіношкола документального кіно). Є однією з кураторок документальної програми в ГО «СУК» (Сучасне Українське Кіно). 
 
Щоб подати заявку на участь в проекті необхідно: