Прикарпатська облрада звернулась до президента через грузинського добровольця


Сьогодні, 19 жовтня в Печеніжині розпочалась виїзна сесія обласної ради. В залі присутні 60 депутатів.

Серед іншого депутати розглянули звернення до президента, щодо бійця-добровольця антитерористичної операції Мераба Концелідзе, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Як відомо, на минулій сесії, 57-річний ветеран АТО Мераб Концелідзе звернувся до депутатів з проханням посприяти в наданню йому українського громадянства. Голова обласної ради Олександр Сич дав доручення комісії підготувати на сьогоднішню сесію проект звернення до президента з цього питання.

Після виступу голови комісії з питань законності і правопорядку, дали слово депутатам для пропозицій.

«Ми пропонуємо виписати звернення коректно і тоді його точно проголосують», - зауважив депутат.

Зокрема Остап Дзеса запропонував, щоб забрати із заголовку звернення слово «невідкладно», мовляв президент і так його розгляне, але депутати не підтримали таку правку. Також Дзеса запропонував у тексті звернення забрати з тексту перших сім абзаців, які стосувалися добровольця Тимура Тимгоєва і звинувачень Генпрокуратури. Ця правка знайшла підтримку в депутатського корпусу.

Опісля питання поставили на голосування вцілому. "За" проголосували 48 присутніх депутатів.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що грузин вже близько 15 років живе з дружиною та двома дітьми у селі на Калущині. Був на Майдані, одним із перших записався у добровольцем у батальйон "Донбас". Воював кілька років на сході, двічі був поранений. Тепер ж хвилюється, що може залишити своїх дітей без батька.