Прикарпатським "смітниковим люстраторам" загрожує кримінальна відповідальність


За фактами організації "смітникової люстрації" прикарпатські міліціонери порушуватимуть кримінальні провадження.

Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції очільник УМВС в Івано-Франківській області полковник міліції Микола Семенишин,  інформує Бліц-Інфо.

За словами Семенишин, міліціянтами області вжиті заходи щодо недопущення порушення конституційних прав громадян та приниження їх гідності. Для цього були створені слідчо-оперативні групи,які очолив заступник начальника міліції громадської безпеки Василь Віконський.

«Випадки смітникової люстрації сьогодні є. І я не можу сказати, що їх не буде. Але можу сказати, що міліція буде документувати, якщо будуть порушені конституційні права громадян. За цими фактами будуть порушуватись кримінальні провадження», -  зазначає Микола Семенишин.

Також очільник прикарпатської міліції наголошує, що люстрація повинна відбуватись в рамках законодавства:

«Якщо людина порушила закон, то є всі підстави для того щоб її звільнити з займаної посади. Для цього потрібно звернутись до правоохоронних органів».

Як зауважив Семенишин, працівниками міліції було недопущено порушення громадського порядку та хуліганства внаслідок такий акцій у Яремче та Косові, за фактом смітникової люстрації сільського голови Хриплина проводиться перевірка з метою надання правової оцінки. Також полковник міліції зазначив, що на сьогоднішній день жодне кримінальне провадження за фактом організації смітникової люстрації не відкрито.