Пристрасті Тіля: Франківцям покажуть героїчну комедію про боротьбу з несправедливістю


Сьогодні, 27 квітня, в івано-франківському обласному муздрамтеатрі відбулась прес-конференція прем’єри героїчної комедії «Пристрасті Тіля».

За словами дирекатора театру Ростислава Держипільського, актори репетирують вдень і вночі, адже переконані, що найкращі речі створюються «на межі можливостей».

«Були різні думки, яку виставу ставити. Спочатку хотіли Брехта, проте виникли проблеми з авторським правом. Тоді режисер запропонував поставити Тіля. Для мене ця вистава проводить дуже багато аналогій з сьогоденням, з воїнами АТО та героями Небесної сотні, які викорінили з себе ген рабства», - каже Держипільський.

Як розповів режисер-постановник Максим Голенко, коли обирали виконавця головної ролі, без сумнівів віддали цю роль Івану Бліндару.

«Для цієї вистави ми зібрали дуже сильну команду», - каже Голенко.

Іван Бліндар каже, що працювати над цією виставою було дуже цікаво.

«Мій персонаж це такий «супер-герой», який не хоче втискатись у певні рамки. Це людина, яка створена для світу. Він є мужчиною, але не чоловіком. Це підкреслює його вольовий характер і небажання зупинятися на шляху до мети. Він дуже цікавий», - розповів Бліндар.