Ремонт доріг: Фірма прикарпатського нардепа гроші взяла, а роботи не виконала


Кримінальну справу щодо ремонту дороги Чернівці - Заставна відкрили ще влітку. Там підрядником виступає компанія "ПБС", наближена до прикарпатського нардепа Олександра Шевченка.

Про це йдеться у реєстрі судових рішень, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

У документах зазначається, що ще минулого року Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області провела тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-26-02 Чернівці - Заставна - /М-19/, де переможцем стало ТОВ «ПБС».

У суді слідчий пояснив, що згідно актів приймання виконаних будівельних робіт, а також довідок про вартість виконаних будівельних робіт з вересня до грудня 2016 року, ТОВ «ПБС» виконало роботи на загальну суму 19 287 895,00 грн.

Через декілька місяців Чернівецьким МіськШепом були проведені випробування асфальтобетонних сумішей. Згідно їхніх висновків, роботи по розливу в’яжучих матеріалів між асфальтобетонними шарами та їх ущільнення, які зазначені в актах приймання виконаних будівельних робіт фактично не проведені. Однак, за вказані роботи САД здійснила ТОВ «ПБС» перерахунок бюджетних коштів в сумі 555630 гривень.

Відтак суд надав дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів.

Як відомо, фірму «ПБС» контролює нардеп від Прикарпаття Олександр Шевченко. Раніше він був директором фірми "Скорзонера", якій належить курорт «Буковель» у Карпатах.

До теми: Фірма-прокладка зриває тендер на ремонт дороги Косів-Кути?

Дерибан на мільярди, або Чому на Прикарпатті погані дороги

Тендерний фарс: Фірма нардепа Олександра Шевченка виграла підряд на ремонт дороги, завищивши ціну на 70 мільйонів