Шевченко, прикриваючись статусом нардепа, не впустив міліцію до тендерного кабінету


Сьогодні, до адмінбудинку Служби автомобільних доріг в області завітав народний депутат України Олександр Шевченко разом з охоронцями та наближеної до нього представниками фірми “ПБС”

Обранець повідомив, що хоче переглянути тендерну документацію по конкурсних торгах щодо трьох ділянок ремонту доріг: Н-09 Мукачеве-ЛьвівН-10 Стрий-Мамалига таР-24 Татарів - Кам'янець-Подільський.

Як відомо, раніше Шевченко подавав депутатське звернення з цього приводу - попросив надати йому завірені копії пропозиції учасників тендеру. У обласному автодорі народному обранцю у такому проханні відмовили, пославшись на закон України "Про здійснення державних закупівель", адже інформація про оцінку та розгляд конкурсних торгів надається виключно уповноваженим органам. Натомість, щоб не порушувати закон "Про статус народного депутата" запропонували Шевченку як народному обранцю переглянути ці документи у приміщенні САД.

Тож сьогодні народний обранець прийшов до тендерного кабінету ознайомитись з документами. Щоправда, у САД це сприйняли як незаконне проникнення та викликали міліцію. Олександр Шевченко правооохоронців не впустив, посилаючись на статус народного депутата. Мовляв, він як депутат має право їх не пускати, тож можуть навіть прокуратуру чи СБУ викликати - йому байдуже. Натомість дозволити зайти до тендерного кабінету журналістам. Тут він пояснив свої дії пресі. За словами народного депутата, він має підстави вважати, що у тендері можуть бути “підтасовки” та порушення. 

І, як передає з місця події кореспондент Бліц-Інфо, наразі люди нардепа перефотографовують та переписують дані із документації учасників торгів. До слова, серед них упізнали представника "ПБС", - фірми, яка також бере участь і в торгах, і яку Шевченко неодразово називав своєю. Та сьогодні парламентар заявив, що немає до неї ніякого відношення, окрім того, що вона ремонтувала дорогу на Буковелі. Але чому представники "ПБС" прийшли з ним до тендерного кабінету, народний обранець не пояснив.

До теми: Нардеп Шевченко погрозами та маніпуляціями намагається залучити свою фірму до ремонту дороги Н-09?