Нардеп Шевченко погрозами та маніпуляціями намагається залучити свою фірму до ремонту дороги Н-09?


Схоже, народний депутат Олександр Шевченко вирішив не гребувати ніякими методами, аби долучити наближену до нього фірму до ремонту дороги Мукачево-Львів ще й на Прикарпатті. І доказом цього є останні події.

Вчора, 28 липня, голова Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Микола Проців заявив про тиск та погрози від одного із прикарпатських обранців. Вірніше, за словами Проціва, тиск на нього йде одразу від кількох депутатів, але тільки один із них вимагає долучити у якості підрядчика потрібну фірму до ремонту дороги Н-09.

Кого саме має на увазі, головний дорожник Прикарпаття сказати відмовився. Але зазначив, що йому поставили у прямому сенсі ультиматум.

«Або ти береш цю фірму у субпідряд, або ти нічого не будуєш. Таке я почув сьогодні від одного з прикарпатських депутатів. Прізвища називати не буду. Коли я запитую, чому не брали участь у тендері, відповіді немає. Ми провели прозорий тендер на найвищому рівні. Очевидно, вони боялися, що не зможуть по-чесному його виграти. Тепер кажуть подавати до суду на фірму, яка виграла тендер. Нібито вони все неправильно роблять. А я не маю для цього ніяких законних підстав», - зазначив Проців.

Треба нагадати, що минулого року саме завдяки втручанню нардепа Шевченка та судовій тяганині, наближена до нього фірма “ПБС” взялася до ремонту Набережної. Як тоді повідомили пресі, за підсумками переговорів з обласною владою переможець тендеру “Трейдзахідбуд” віддав можливість прокладати асфальт саме “ПБС”. Втім, ремонт Набережної й досі не завершений, назважаючи на майже урочисте відкриття за участі Олександра Шевченка напередодні парламентських виборів. До слова, на думку експертів, саме ремонт Набережної допоміг нардепу здобути перемогу та обійти на кілька відсотків Петра Шкутяка.

Схоже, цей трюк Шевченко вирішив повторити й цьогоріч. Та й дивно, адже мова йде не тільки про політичні дивіденди, а про кількасот мільйонів гривень.

А все почалося трохи більше тижня тому. Тоді очільник Прикарпаття разом із народними депутатами вирушив подивитись на початок ремонту дороги Н-09 у Більшівцях. Однак, з урочистим стартом одразу ж не склалося.  На заваді став Олександр Шевченко, який на підвищених тонах та за допомогою ненормативної лексики заявив, що холодний ресайклінг дороги проводяться неправильно. Та й взагалі, на думку депутата, підрядна організація не ремонтує, а тільки руйнує дорогу. У результаті виникла сварка поміж депутатами та дорожниками. Завершилось все зупинкою ремонтних робіт. Як мінімум, до проведення відповідної експертизи. Пізніше Шевченко оприлюднив для преси її результати - "на об'єкті було виявлено порушення технології холодного ресайклінгу на ділянці у кількасот метрів". Здавалося б, народний обранець хвилюється про якість майбутнього ремонту і ефективне використання бюджетних коштів. Та все ж вчорашня заява Миколи Проціва підштовхує до думки, що Шевченка перш за все цікавить власне збагачення. Також це підтверджує запізнілий сюжет на каналі 1+1, який пов’язують з олігархом Коломойським ( так само як і нардепа Шевченка).  Під заголовком «Дорога державного значення Мукачеве-Львів давно перетворилася на суцільне бездоріжжя» журналісти подають інформацію про зупинений ремонт, при цьому використавши відеоряд з наради щодо ремонту доріг на Прикарпатті, де йдеться про ремонт зовсім іншої траси.

Треба нагадати, що Олександр Шевченко неодноразово та відкрито говорив, що має відношення до фірми «ПБС», яка займається ремонтом доріг і використовує для цього «інноваційні технології». Саме ця фірма виграла тендер і почала ремонтувати цю ж дорогу на Львівщини. Щоправда, за інформацією ЗМІ, насправді там ремонт проводить ТОВ «Автомагістраль», яку найняла на роботу фірма-переможець «ПБС». До слова, у «ПБС» цю інформацію журналістам теж підтвердили: «Автомагістраль» й справді виконує роботи замість «ПБС» на основі додаткового договору.

Чим завершиться ці історія і чи дозволять Шевченку «долучитись» до ремонту дороги Н-09 ще й в Івано-Франківській області, наразі невідомо. Вчора начальник Служби автомобільних доріг заявив, що не дозволить використовувати себе заради чужого піару і дає фірмі-переможцю «добро» на ремонт вже скандальної траси. Що з цього вийде, стане зрозуміло вже незабаром. Тим не менш, прикарпатці вже з цього скандалу висновки зробили. І підтвердженням цього є «фотожаба», яку активно поширюють в соцмережах.

Матеріал підготувала аналітично-консалтингова група Бліц-Інфо