Нардеп Шевченко, прикриваючись мандатом, намагався вивідати інформацію про конкурентів на тендері?


Народний депутат Олександр Шевченко звернувся до Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області з незвичним депутатським зверненням.

Депутат попросив надати йому завірені копії пропозиції учасників вчорашніх конкурсних торгів на закупівлю робіт з ремонту ділянок доріг Н-09 Мукачеве-Львів, Н-10 Стрий-Мамалига та Р-24 Татарів - Кам'янець-Подільський. При цьому, нагадав про кримінальну відповідальність у разі невиконання законних вимог народного депутата.

Відповідне звернення опублікували на офіційному сайті САД в області.

У обласному автодорі народному обранцю у такому проханні відмовили, пославшись на закон України "Про здійснення державних закупівель". І не дарма, адже інформація про оцінку та розгляд конкурсних торгів надається виключно уповноваженим органам. Натомість, щоб не порушувати закон "Про статус народного депутата" запропонували Шевченку як народному обранцю переглянути ці документи у приміщенні САД.

А ще попросили посприяти наближену до нардепа фірму "ПБС" у ремонті проблемних доріг області.

Треба зауважити, що саме участь у вищезгаданих конкурсних торгах фірми, яку народний депутат Шевченко публічно та неодноразво називав наближеною до себе, наштовхує на думку, що таким чином він намагався вивідати інформацію про конкурентів. До слова, шансів у фірми "ПБС" виграти у цих торгах небагато, адже є компанії, що запропонували набагато нижчу ціну. А  нас, як відомо, вартість і є одним із найважливіших складових перемоги. 

Напевне, у цьому контексті варто згадати нещодавню заяву керівника САД Миколи Проціва щодо погроз від прикарпатських обранців та вимогу одного із депутатів долучити його фірму до ремонту дороги Н-09.

До теми: Благі наміри чи піар? Прикарпатські нардепи зірвали старт ремонту дороги Н-09