Справа чиновника Жовніра: Адвокат просить зняти арешт з майна. Прокурор не проти


Сьогодні, 2 грудня в Івано-Франківському міському суді відбулось підготовче судове засідання у справі начальника регіонального відділення Фонду держмайна Зіновія Жовніра.

Як відомо, у жовтні чиновника затримали на хабарі у парку Воїнів Ветеранів. Начальник обласного Фонду держмайна обіцяв за чотири мільйони гривень знизити ціну Коломийської фабрики, що виставилась на аукціон.

Втім, після досудового слідства прокуратура змінила обвинуваченому статтю. Тепер йому інкримінують не хабарництво, а зловживанням впливом. На початку засідання прокурор подав клопотання про виклик свідка. А саме, заявника Олега Болоцького. Також клопотав про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також просив продовжити арешт на вилучені у Жовніра 250 доларів та 181 гривню.

Натомість захист подав заперечення щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат аргументував тим, що статтю перекваліфували на легшу, тож тримати Жовніра під вартою вже немає підстав. Окрім того, підозрюваний скаржиться на стан здоров'я і водночас повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Тому просить змінити запобіжний захист.

Також захист нагадав, що на будинок Жовніра було накладено арешт. Оскільки справу перекваліфікували, тож на думку адвоката, варто зняти арешт з майна. Прокурор проти такого клопотання не заперечував, зауваживши, що стаття "Зловживання впливом" не передбачає конфіскації майна. Суддя оголосив перерву на півгодини, аби прийняти рішення у нарадчій кімнаті.

Після нарадчої кімнати суд відхилив клопотання про скасування арешту з майна, зазначивши, що про це можна буде говорити вже під час рогляду справи по-суті.